Foto: Magnus C Lydahl
Endre IF

Sjätte raka för Endre: ”Fått in ny energi i laget”

Sjätte raka segern för Endre - Sara Steen lyfter fram tränarbytet som en viktig faktor.

Klar förlust med 8-2 på bortaplan. När Endre tog emot Dalen på hemmaplan i ICA Maxi Arena blev det motsatt resultat och en klar seger för hemmalaget med 6-1.

— Det var en match som resultatet visar. Det kändes ganska tryckt och vi var verkligen med och vann 50/50 dueller och gjorde det bra i alla våra femmor. Jätteroligt att alla femmor både producerade och gjorde det bra i försvarsspelet, säger Endres Sara Steen.

För ovanlighetens skull den här säsongen kunde Endre hålla kontroll på sin ledning och inte släppa in motståndarna i matchen. Istället blev det en klar seger.

— Ja verkligen skönt att vi kunde hålla det idag. Vi har ju en tendens att skapa jämna matcher trots att vi leder. Jättestarkt att vi håller ut i 60 minuter i vårt försvarsspel.

Segern var Endres sjätte raka. Två av dessa mot Täby och Pixbo Wallenstam ovanför i tabellen och fyra mot lag placerade under Endre.

— Känslan är att vi hittar rätt mer och mer. Sedan vi fick in Tom (Iversjö) som tränare har vi fått in ny energi i laget och vi har fått några veckor på oss att spela ihop oss i samma femmor. Tidigare har det varit lite blandat men nu börjar vi hitta varandra och få bra stäm. Det är viktigt för att också kunna prestera bra.

Hur märks tränarbytet för er? 

— Det är framförallt energin i truppen som märks. En ny röst har kommit in och han är även väldigt engagerad under matcher och skriker och peppar. Det taggar oss ännu mer upplever jag. Jag tycker också vi har bättre tempo på träningar och sådana saker och det gör ju att vi spelar bättre. Energin är den stora grejen.

Förutom att Endre fortsätter att rada upp segrar så har även Sara Steen hittat mer rätt med målskyttet. På två matcher har hon gjort sex mål.

— Nja, det är väl att vi börjar hitta rätt i femman och det gör att jag kommer till bättre chanser. Nu vet mina kompisar i femman vart jag finns på planen och vi har hittat bra stäm. Så jag skulle säga att det är mycket tack vare det som det också blivit fler mål av mig, säger Steen.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar