Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Helt vanlig show av Wilhelmsson: ”Tydligt hur viktig han är för oss”

Höllvikens helt vanliga stjärna Johannes Wilhelmsson vände Skånederbyt till seger.

Skånederby och tio rakar matcher utan seger för Höllviken. Då vände hemmalaget matchen genom lagets helt vanlig storstjärna Johannes Wilhelmsson som gjorde 2 mål och 5 assist.

— Verkligen en viktig seger. Det var skönt för oss att se att spelet som vi jobbat för att få in i år fungerar. Vi vet att det tar tid och man har börjat ifrågasätta om det är rätt sätt nu när vi inte vunnit på ett tag. Men mot Helsingborg får vi jättebra träff på samtliga spelare vilket var kul att se, säger Höllvikens tränare Joon Berggren.

Segern var otroligt viktig för Höllviken, både poängmässigt då de drygar ut avståndet till Örebro under nedflyttningsstrecket och att de visar att de kan vinna matcher igen.

— Det var väldigt lägligt att vinna. Vi har ju stundtals spelat ganska bra i de andra matcherna också men med lite otur med skador och dåligt självförtroende som det blir vid förluster har vi haft svårt att vinna. När vi inte har Johannes Wilhelmsson i form så är det jobbigt Höllviken så är det ju. Han är väldigt viktigt för oss även utanför planen och behöver vara i fort för att sprida självförtroende till gruppen.

Vad säger du om Wilhelmssons match? 

— Han är riktigt, riktigt bra i den här matchen, men inte förrän i andra halvan av matchen när målen också trillar in. Där visar han verkligen klass och det är tydligt hur viktig han är när han växlar upp ett par snäpp.

En avgörande del i matchen var i andra perioden då Höllviken vände underläge 3-5 till ledning 7-5 på tio minuter

— När det gör 5-3 så känns det ganska tomt. Där hade varit lätt för oss att gå ner oss. Istället för vi 4-5 vilket blir ett jätteviktigt mål för oss. Då tar vi över.

I den tredje perioden kunde de spela av matchen kontrollerat.

— Vi sa det att vi hade chansen att ge igen för deras egen medicin. Vi hade förväntat oss ett tryck av dem i sista men det kommer aldrig så vi fick en ganska behaglig sista period. Vårat 8-5 mål är väl ganska talande för hela matchen. Helsingborgsspelaren tappar bollen där han likväl kunde gjort mål och istället gör Daniel Persson mål.

En viktig seger inte bara poängmässigt? 

— Mentalt var det här jätteviktigt för oss. Vi har tvivlat på det vi håller på med i några enstaka sekunder. Men den här segern gör att vi kan tro på det vi gör fullt ut och fortsätta, avslutar Joon Berggren.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar