Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

Viktig seger för Karlstad: ”Vi ska vara ett snäpp högre”

Tre poäng för Karlstad - klättrar i den otroligt jämna tabellen.

Det är otroligt jämnt kring nedflyttningsstrecket i damernas SSL. Från Örnsköldsvik som ligger sist på 10 poäng till Karlstad på tionde plats skiljer det efter dagens omgång bara 3 poäng. Detta efter att Karlstad vunnit över Warberg efter att ha tagit över matchen i den andra perioden då Karlstad gick ifrån 2-2 till ledning 6-2.

— I andra perioden får vi till ett bra rull och har längre anfall vilket gör att vi kommer till bra lägen. Det känns som att vi håller ett bra lugn och tar avslut när vi har bra lägen. Då får vi kontroll över matchen på ett bättre sätt och får också upp bolltempot, säger Karlstads Amanda Berggren.

Även om Warberg gjorde två snabba mål i tredje perioden kunde Karlstad ta en kontrollerad seger med 8-4.

— Vi försöker fortsätta såsom vi gjort tidigare i matchen. De trycker ju på ganska högt och försöker gå mycket på kontring men vi är fortsatt lugna och han hålla ifrån. En kontrollerad avslutning av oss.

Amanda Berggren själv gjorde 1 mål och 2 assist.

— Det har känts bra hela träningsveckan och vi hittar varandra bra. Idag skapar vi mycket genom bra rörelse och då kommer vi också till bra lägen.

Viktiga poäng för Karlstad som i och med segern går om Warberg i tabellen. Dessutom förlorade både Göteborg och Örnsköldsvik sina matcher.

— Det var jävligt skönt. Otroligt skönt att äntligen ta tre poäng och att vi klättrar i tabellen.

9 matcher återstår av ligan och Berggren tror att Karlstad kommer klara nytt kontrakt.

—Det är ju otroligt jämnt men vi ska vara ett snäpp högre än lagen som är där, så bra är vi. Nu klättar vi lite idag och förhoppningsvis kan vi utöka avståndet framöver. Det är viktigt att vi fortsätter ta de här poängen nu under våren som vi inte tog i höstas, framförallt mot de lagen som är runt oss i tabellen.

ska%cc%88rmavbild-2019-01-26-kl-20-44-35

Nu väntar landslagsuppehåll innan Karlstad ställs mot Dalen den nionde februari.

TV: Se målen från matchen här 

Något du tycker ni borde passa på att träna på under uppehållet? 

— Vi har pratat lite om försvarsspelet men också att värdera lägena när vi får bollen. Det går inte att gå i varje sekvens utan det handlar om att hitta rätt lägen. Fortsätter vi med det spelet som vi har idag så ser det bra ut inför avslutningen efter uppehållet, säger Berggren.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar