Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

Viktiga poäng på spel för Karlstad: ”Jag behöver leda laget mer”

Viktiga poäng på spel för Karlstad - möter Warberg i streckstrid.

Efter 16 omgångar har Karlstad vunnit tre matcher och spelat en oavgjord vilket ger 10 poäng som gör att laget placerar sig på tolfte plats i tabellen, precis över nedflyttningsstrecket. Idag möter de Warberg på 11 poäng.

— Det är en väldigt viktig match vi har framför oss. Det brukar bli bra tryck i Warberg så det ska bli att spela. Vi har en bra träningsvecka bakom oss och det känns som att vi är redo, säger Karlstad Adina Augustsson.

Stressat att vara indragna i streckstriden? 

— Nja, jag kan förstå att man utifrån kanske tänker att vi kan vara oroliga. Men jag har inte den oron i kroppen. Vi har liksom presterat och gjort bra prestationen i många matcher som vi ändå förlorat. Jag tycker inte serien riktigt speglar våra prestationer. Gör vi en bra prestation så ska vi vinna över Warberg.

Vad saknas för att ni skulle kunna tagit fler poäng? 

— Svårt att säga, det kanske har att göra med orutin då vi är en väldigt ungt lag. Det märker man i vissa situationer där vi går för fullt får nya mål där vi istället kanske ska vara lugna och spela mer säkert. Det är smådetaljer som gör väldigt stor skillnad och det kan ju ha att göra med orutinen. Likaså att det kan finnas en rädsla att förlora när vi haft lägen att vinna.

Ingen oro alltså hos Adina Augustsson som den här säsongen gjort 11 mål och 8 assist. Nu hoppas hos kunna ta större ansvar för att hålla kvar Karlstad.

— Likt laget så följer väl min form hur vi presterar i stort. Det har varit upp och ner och det är sällan man är nöjd. Samtidigt vet jag att jag har en tung skada i ryggsäcken och det gäller att ha tålamod för att hitta tillbaka fullt ut. Jag känner nu på slutet att jag börjar hitta mig själv igen och då kan jag också höja kraven på mig själv. Jag behöver leda laget mer och jag ska också vara en av spelarna som leder laget. Förhoppningsvis kan jag bidra med lite mål också.

I mötet i höstas mot Warberg så var det Karlstad som vann. Det är dock oklart hur mycket fördel den segern har inför dagens viktiga match.

— Både ja och nej skulle jag säga. Det är väl ändå skönt att ha en känsla från den matchen när vi spelade bra och fick matchen dit vi ville. Så visst är det gutt att ha med sig. Samtidigt är det en helt ny match nu med nya förutsättningar så det spelar mindre roll, avslutar Augustsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar