Hattrick av Linus Nordgren Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Vändning på 87 sekunder – 17-åring avgjorde: ”Spelar väldigt moget”

Underläge i mitten på tredje perioden - då vände Helsingborg matchen där 17-årige Oliver Windfeldt blev matchvinnare.

Underläge 1-3 med åtta minuter kvar av matchen. Då vände Helsingborg med tre mål på en och halv minut mot Jönköping.

— Det var sköna minuter. Vi kom väl åt Jönköping litegrann där och går rakare på mål och tar avslutet. Vi stressar och det blir misstag från deras sidan som vi utnyttjar väldigt bra de minuterna, säger Helsingborgs tränare Patric Johansson.

Första gjorde Linus Nordgren 2-3 efter 12:10. Bara 24 sekunder senare fullbordade han sitt hattrick till 3-3 och minuten efter var det Nicklas Lidholm som satte Helsingborg i ledning.

— Idag handlade det om moral och vilja. Vi ville verkligen ta de här tre poängen idag. Vi har haft många matcher om vi bortser från matchen mot Höllviken där vi gjort bra insatser men inte fått med oss tre poäng. Idag hade vi helt enkelt bestämt oss.

Efter att Jönköping kvitterat så klev 17-årige Oliver Windfeldt fram och blev matchvinnare. Windfeldt som i förra matchen gjorde sitt första mål i SSL satte 5-4 på en kontring vilket blev avgörandet målet.

— Han är jättebra. Han har kommit fram mer och mer under säsongen och spelar väldigt moget för att bara vara 17 år. Det är skönt och kul när han får bli matchvinnare en match som denna.

TV: Se 17-årige Windfeldts avgörande här 

Positivt för er att de unga spelarna tar för sig mer och mer? 

— Ja det blir en ju en till spelare för oss som producerar. I den här matchen kan vi gå på tre femmor i både första och andra perioden vilket hjälper oss att kunna spetsa till det lite mer i tredje. Att han och flera tar för sig mer gör att vi får fler alternativ att välja på. De gör det fantastiskt bra de yngre.

Segern som till slut blev med 6-4 efter ett långt utkast av Jonathan Edling fram till Fredrik Azelius innebär att Helsingborg drygar ut avståndet ner till Örebro under strecket. Dessutom går de även om Höllviken i tabellen och har nu 21 poäng på 21 omgångar.

— Viktiga poäng såklart. Det är aldrig kul att ligga där vi ligger och man känner lite press när man kollar neråt i tabellen. En förlust och det blir dramatik direkt. Så det var skönt att få med oss dessa poäng.

Helsingborg får dock ännu inte gå uppehåll och ladda om för avslutningen av säsongen likt de övriga lagen. På onsdag åker de till Växjö.

— Vi har en bra känsla. De tongivande spelarna producerar vilket vi behöver för att vinna matchen. Vi har också visat att vi kan spela på mycket folk vilket vi behöver när det är tajt spelschema. Som idag så har vi inte en tredjefemma som bara ska gå in och spela 0-0 eller hålla i bollen utan de skapar och producerar de också. Det gör att vi har många bra alternativ inför våren nu. Men först ska vi möta Växjö innan vi får gå på uppehåll, avlutar Johansson.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Assist av Edling – på väg att kasta bollen i mål 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar