IBF Falun

Återbud från Aldeeb: ”Helt osannolikt att det händer två gånger”

Omar Aldeeb skadad - tvingas återigen tacka nej till landslagsspel.

Planen var att Omar Aldeeb skulle göra landslagsdebut i helgens match mot Finland. Fotskadan från förra veckan match mot Dalen är dock så allvarlig så att Omar Aldeeb tvingas tacka nej.

— Vi hade ett samtal dagen efter skadan och kom fram till att vi skulle ge det en chans och se vart det tog vägen. Då beslutade vi tillsammans att han skulle testa på träningen igår (tisdag) och det fungerade inte, säger förbundskapten Mikael Hill.

Det är andra gången Omar Aldeeb tvingas tacka nej till landslaget på grund av skada. För nästan exakt ett år sedan när Aldeeb var uttagen till VM-kvalet skadade han sig. Nu återupprepar sig alltså det olyckliga.

— Det är ju helt osannolikt att det händer två gånger och det är tråkigt att vi inte får se honom på nära håll. Men det kommer fler chanser för Omar framöver, säger Hill.

Återbudet var det sjätte efter det att truppen presenterades i förra veckan. En trupp som från början redan innehöll många nya namn.

LÄS MER: Truppen till Finnkampen

Hur ser du på att det blivit så många återbud? 

— Det är klart att vi hade ju en plan när vi tog ut truppen och det är ju tråkigt att man inte kan följa den. Samtidigt så ger ju det här andra möjligheter. Vi får se andra spelare som får visa upp sig. Men visst det har varit ett pussel det här att få ihop truppen. Det är ju inte bara de som lämnat återbud som tackat nej på grund av skador. Det tuffa matchandet sliter hårt på spelarna vilket är synligt ute i laget, säger Hill.

Ersättare för Omar Aldeeb blir Storvretas Simon Götz som därmed kommer debutera i a-landslaget.

LÄS MER: Nytt återbud – debutant ersätter

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar