Foto: Per Wiklund
Landslag

Nytt återbud – debutant ersätter

Omar Aldeeb missar Finnkampen - oväntat namn ersätter.

Faluns Omar Aldeeb får fortsätta vänta på sin landslagsdebut. Skadan han ådrog sig i förra veckan är så allvarlig att han tvingas lämna återbud till helgens Finnkamp. Ersättare blir en annan debutant, nämligen Storvretas Simon Götz.

— Simon är en av de spelarna som det har pratats om i ganska många år. Han tillhör ju den kommande generationens landslagsspelare och gjorde succé i AIK. Den här säsongen började väl lite trögare men det har lossnat lite nu på slutet. När det blev som det blev med Omar så var det ett bra tillfälle att testa Simon på internationell nivå. Han gjorde det ju väldigt bra när han var med i U19-landslaget, säger förbundskapten Mikael Hill.

Är han uttagen som back eller forward? 

— Han är uttagen som forward. Men vi får ju en säkerhetslina där också eftersom vi kan spela honom som back.

Den här säsongen har 21-årige Simon Götz gjort 3 mål och 2 assist för Storvreta. Där har han spelat både back och forward.

— Det är farten som utmärker Simon mest. Han har ett internationellt steg och ett bra utförande i hög fart. Sedan får vi se hur mycket vi hinner se på en match men det ska bli spännande att testa honom i den här miljön, säger Hill.

Simon Götz har sedan tidigare fyra U19-landskamper på meritlistan.

LÄS MER: Hela truppen till Finnkampen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar