Foto: Per Wiklund
Landslag

Krantz jubilerade i världsrekordmatchen

Landskamp 100 blev speciellt för Isabell Krantz.

Matchen mot Frankrike i VM-kvalet blev speciellt på flera sätt. Inte bara det att Sverige slog världsrekord och vann med hela 61-0. För Isabell Krantz var det dessutom jubileum då det var hennes 100:e landskamp.

— Såklart så tänkte man lite på att det var landskamp 100. Det är ju lite speciellt att komma upp i sådan siffra, säger Krantz.

Speciellt att vinna med 61-0? 

— Det är jätteroligt att vi slår rekord men samtidigt gillar jag tajtare matcher. Det blir inte roligt att spela idag men vi gör några snygga mål och får gå offensivt.

Krantz är den av de aktiva spelarna som har flest landskamper. Även om hon inte minns hennes första match i landslaget så finns det några matcher som sticker ut lite extra.

— VM-gulden sticker ut såklart. Jag minns mitt första 2007 när jag gjorde VM-debut. Jag skulle vara med lite för att se och lära och fick hoppa in mot Singapore. Då gjorde jag mål i första bytet och det är ju något man kommer ihåg lite extra.

Det är bara tre spelare som har spelat fler landskamper än Krantz. Två av dem finns med i nuvarande landslagsstab där Team Manager Josefina Eiremo har spelat 101 landskamper. Flest landskamper har assisterande förbundskapten Karolina Widar med 108 matcher.

— Vi får väl se om jag lyckas gå om. Jag har inte tagit beslut om nästa säsong ännu men fortsätter jag spela så siktar jag på att gå om Karolina.

Vad ger ett VM-kval? 

— Det är ju en chans för oss att spela ihop oss som lag i sin helhet och i formationen. Även om de tär lite enklare matcher så är det ett bra tillfälle och vi får träna mycket på det offensiva. Det är ju ett läger där vi även får tillfälle för flera träningar tillsammans vilket man behöver. VM närmar ju sig och vi har inte så många träffar innan dess.

De två kvarvarande matcherna i VM-kvalet innebär tuffare motstånd. Imorgon torsdag väntar Norge och på fredag avslutas VM-kvalet med match mot Danmark.

— Vi ska vinna de matcherna också, det finns inget annat. Det kommer ju bli lite jämnare matcher än idag och det ska bli roligt, avslutar Krantz.

LÄS MER: Världsrekord – ett mål per minut 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar