Landslag

Målrekord i VM-kvalet – ett mål per minut

Målrekord när damlandslaget inledde VM-kvalet.

Likt VM-kvalet för två år sedan vinner Sverige stort över Frankrike. Frankrike som är rankade 27:a i världen hade som förväntat noll och ingenting att sätta emot världsmästarna Sverige. Redan efter två perioder hade Sverige tangerat det tidigare målrekordet på 36-0. När 60 minuter var spelade stod det klart att Sverige vinner med hela 61-0.

Segern är den största någonsin inom internationell innebandy. Det tidigare rekordet var från 2009 när Japan vann över Indien med 59-0 på herrsidan. Det tidigare damrekordet är från en matchen mellan Tjeckien och Ukraina då Tjeckien vann med 45-2.

Bland Sveriges målskyttar gjorde VM-debutanterna Ellinor Berling, Ellen Bäckstedt och Stina Ander sina första mål i a-landslaget. Dessutom gjorde Myra Aggestål sitt första landslagsmål.

Övrigt att noterna från matchen är att det var Isabell Krantz 100:e landskamp. Krantz närmar sig därmed rekordhållaren Karolina Widar som är den spelare som spelat flest landskamper i damlandslaget med 108 matcher.

Även Amanda Delgado nådde en milstolpe på 50 landskamper.

TV: Se matchen i efterhand här

Siffrorna är stora och den största segern för ett svenskt landslag någonsin. Så här skrev vår bloggare Joel Milesson när herrlandslaget förra året vann med 43-1.

Imorgon torsdag väntar tuffare motstånd när Sverige möter Norge. Ett Norge som är rankade nia i världens efter senaste VM och bland annat har SSL-spelarna Karen Farnes och målvakten Thea Ekholt i laget.

VM-kvalet är det nästa sista VM-kvalet som damlandslaget kommer att spela. Från och med 2023 kommer VM-kvalet ersättas av ett EM.