Foto: Per Wiklund
IBF Göteborg Dam

Efter 12 raka förluster – ny tränare tar över Göteborg

12 raka förluster - Göteborg genomför förändringar i ledarstaben.

Nykomlingen IBK Göteborg som inledde säsongen med att plocka 12 poäng på de första fem matcherna ändrar om i ledarstaben. Efter 12 raka förluster förpassas huvudtränare Thomas Nielsen till en roll som assisterande tränare. Ny huvudtränare är Sofie Engel.

– Det är viktigt för oss i IBK Göteborgs styrelse att understryka att alla ledare har erbjudits att vara kvar och att inga avtal sägs upp, säger Niklas Sjöström, ordförande i föreningen, till Göteborgs hemsida och fortsätter:

— Det är en viktig markering från oss att vi tycker ledarna är viktiga för föreningen och att de personligen inte ska ta på sig ansvaret för uteblivna resultat. Ansvaret är delat mellan ledare, förening och spelare. Därför blir det en omorganisation som förhoppningsvis leder till att vi tar till vara på all den kompetens som finns kring laget. Jag önskar ledare och spelare lycka till och vi i föreningen står bakom våra lag i vinster och förluster för tillsammans är vi ett starkt IBK Göteborg.

Den nya huvudtränaren Sofie Engel har tidigare varit både spelare och ledare i föreningen. Ledarstaben förstärks även med Andreas Burman som assisterande tränare.

Göteborg på elfte plats i ligan möter efter uppehållet Sirius, ett Sirius som har 10 poäng ligger på nedflyttningsplats.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar