Foto: Anders Ferm
#ibsilly

Nytt kontrakt för Aldeeb: ”En oerhört viktig pusselbit”

Omar Aldeeb förlänger med IBF Falun - klar för tre nya år.

Falun presenterade under torsdagseftermiddagen en förlängning av spelarkontrakt med forwarden Omar Aldeeb.

— Det här betyder mycket för oss, vi är inne i skapandet av det framtida IBF Falun. I den ständiga föryngringsprocess klubben jobbar efter. Vi tittar både på kort och lång sikt och där är Omar Aldeeb en oerhört viktig pusselbit. Jag är helt övertygad att han kommer fortsätta utvecklas till den superstjärna han har potential att bli i klubbens regi, kommenterar klubbchef Patrik Klockare Bäck till Faluns hemsida.

Det nya kontraktet är skrivet på tre år över säsongen 2021/22.

— Det känns jättebra. Det har väl aldrig varit något annat lag på kartan, kommenterade Omar Aldeeb när påskriften genomfördes i Faluns livesändning .

 

Aldeeb som anslöt till Falun under våren 2017 från Strängnäs. Förra säsongen blev hans första hela säsong i SSL och då gjorde han 72 poäng (35 mål och 37 assist) på 41 matcher i ligan och slutspelet. Aldeeb har även två gånger blivit uttagen i landslaget, dock har han båda gångerna tvingats tacka nej på grund av skada.

— Det har varit jättekul och personligen känner jag att jag har tagit större kliv för varje säsong som gått. Jag ska vara en ledande spelare i laget och det är därför jag skriver på för att fortsätta, säger Aldeeb.

Nästa match för Aldeeb och Falun är på lördag då de tar emot Pixbo Wallenstam på hemmaplan i JALAS Arena.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar