Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Aldeebs imponerande poängsvit: ”Jag har väldigt roligt”

Ny seger för Falun och nya poäng av Omar Aldeeb som fortsätter leverera.

Seger direkt efter landslagsuppehållet för Falun med 8-3 över Pixbo Wallenstam. Två av målen gjordes av Omar Aldeeb som därmed förlängde sin imponerande poängsvit. Aldeeb har nämligen gjort poäng i alla 23 matcher den här säsongen med 22 mål och 25 assist.

— Det kul såklart. Det visar att jag håller en jämn nivå och att jag kan producera poäng och bidra. Men jag spelar med bra spelare också som hjälper mig mycket, säger Aldeeb.

Vad ligger bakom denna poängsvit? 

— Jag har fått upp min lägstanivå bra. Men det handlar framförallt om att jag får mycket förtroende. Jag spelar powerplay och allt sånt där och det påverkar ju såklart. Jag har känt mig i bra form hela säsongen och nu på slutet har det känts ännu bättre. Men framförallt så är det att jag har väldigt roligt och har man roligt så går det bra.

Men du har tagit kliv? 

— Det känner jag också. Det visar väl sig också när jag blivit uttagen i landslaget igen. Främst så har jag kommit in i SSL-tempot och anpassat mig bra. Sedan har det att göra med självförtroendet också. Har man det så vågar man göra mer vågade saker också och då blir det ännu roligare.

Förutom Aldeeb har Höllvikens Johannes Wilhelmsson även gjort poäng i varje match den här säsongen. Aldeeb vill dock inte sia om han lyckas hålla det hela säsongen, den jinxen har han redan gjort.

— Det vågar jag inte svara på. Jag har redan gjort det en gång tidigare att jag skulle gå rent och då blev det inga poäng i matchen efter.

Lördagens match mot Pixbo Wallenstam vann Falun med 8-3. Efter första perioden ledde hemmalaget med 4-1 och därefter var det kontrollerat till matchens slut.

— Jag tycker att vi gör en ganska bra match faktiskt. Första och tredje perioden är bra. Andra är väl helt okej men idag sätter vi chanser. Vi får också bra stäm på alla tre femmor som producerar och det är skönt. Annars kan det bli att en femma får avgöra matchen men idag sprider vi ut målskyttet bra. Vi känner också att vi börjar hitta formen.

Omar Aldeeb, IBF Falun

Foto: Per Wiklund

Även Aldeeb hittar formen. Han skadade sig innan landslagsuppehållet och tvingades tacka nej till sin debut i landslaget. Nu är han tillbaka i gott slag.

— Det känns bra faktiskt. Jag har inte tränat så mycket innebandy under tiden jag varit skadad. Men jag är sugen på att lira och det känns bra nu. Kul med avslutningen av säsongen som kommer nu.

Publiken i JALAS arena kommer fortsätta se Aldeeb poäng i flera säsongen framöver. Tidigare i veckan skrev han på ett treårskontrakt med föreningen.

— Jag kan inte se mig själv spela i en annan SSL-klubb. jag trivs jättebra i staden och i laget. Vi ska slåss om guldet och det var aldrig någon tveksamhet. Det är Falun ska jag ska spela och det är här jag trivs, säger Aldeeb.

TV: Se målen från matchen här 

LÄS MER: Nytt kontrakt för Aldeeb

IBF Falun

Foto: Per Wiklund

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar