Foto: Björn Sandberg
IBF Göteborg Dam

Sirius lämnar nedflyttningsplatsen: ”Nu är vi på rätt sida”

Ny viktig seger för Sirius som lämnar nedflyttningsplatsen.

Under nedflyttningsstrecket och efter Göteborg inför matchen – före Göteborg och på tionde plats efter matchen. Sirius tog tre viktiga poäng när de vann över Göteborg med 6-3.

— Det här var en väldigt viktig seger och jag tycker vi vinner rättvist och välförtjänt. Vi är bättre än Göteborg tekniskt, taktiskt och har en bättre nivå över hela matchen. Vi spelar bra och sätter matchen i den andra perioden. När vi gör 2-1 i boxplay känns det som att vi tar över, säger Sirius assisterande tränare Tobias Svensson.

I den andra perioden gick Sirius från 1-1 till 5-1 och matchen satte sig.

— Jag tycker vi kontrollerar spelet bra. Vi gick upp pressade och gjorde det bra och kunde spela lågt när vi behövde det. Vi bjuder väl på något mål men sett över 60 minuter så kontrollerar vi det väldigt bra idag.

Agnes Wiklund gjorde segern tog Sirius på rätt sida strecken i bottenstriden där hela fem lag är inblandade. Från Sirius på tionde plats till Örnsköldsvik på sista plats skiljer det vara tre poäng.

— Det är såklart skönt att ligga över strecket mentalt och vara på rätt sida. Men det är som mest skönt är formen och att vi plockar poäng. 7 poäng av 9 möjliga på de senaste tre matcherna där vi gör det bra prestationsmässigt. Det stärker ju oss mentalt också.

Hur ser du på tabelläget och avslutningen som väntar? 

— Det är ju extremt jämnt där och lär väl vara det in i det sista. Vi får se när serien sedan avslutas men det kommer nog vara avgörande poäng till sista omgången. Vi har alltid sagt att vi har allt i egna händer oavsett vilka vi ska möta och vilket läge vi är i. Nu är vi på rätt sida och har det än mer i våra egna händer. Kommer vi fortsätta komma upp i nivå så kommer vi ta våra poäng.

Till skillnad från i höstas har Sirius nu börjar vinna de viktiga och jämna matcherna.

— Jag tycker att vi har bra energi nu. Det har kommit in nya spelare i laget och Niclas har kommit in som tränare. Det gör att det blir bra energi och vi har höjt träningarna vilket gör att vi spelar bättre också. Vi har höjt upp det där snäppet vi måste. Sedan tycker jag att det var små marginaler under hösten och vi hade lite stolpe ut. Men det är väl sådant som jämnar ut sig under säsongen.

Vad gör att ni kommer klara kontraktet?

— Vi är tillräckligt bra som lag för att vara kvar. Nu måste vi kriga i varje match som återstår. Det är väldigt tajt och vi tar verkligen en match i taget och ska göra det bästa av varje match. Vi är långt ifrån nöjda med det vi skrapat ihop hittills och vi ska ta fler poäng så vi hänger oss kvar.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar