Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

JIK till PFL: ”Ger oss och vår elitverksamhet bättre förutsättningar”

Jönköpings styrelse informerar om valet att gå med i Premier Floorball League.

Jönköpings båda lag i SSL väljer att till nästa säsong spela i utbrytarligan Premier Floorball League vilket Jönköpings styrelse informerade om i helgen.

”JIK är en stor förening med en barn- & ungdomsverksamhet som utgör mer än 90% av vår totala och därför har styrelsen verkligen velat säkerställa att vi vet vilka effekter ett beslut och att anmäla våra båda SSL lag till PFL får för hela JIK.

Våra verksamheter har etablerade ömsesidiga beroenden till varandra och även om beslutet handlar om elitlagen idag så är beslutet mycket större än så.

Styrelsen har i denna beslutsprocess velat ta hänsyn till de kärnvärden vi i JIK lägger i vår ”Innebandy för Alla” och även om tiden varit knapp så har vi internt föreningen jobbat med stor delaktighet och transparens.

Vi har haft många och regelbundna möten denna veckan. Vi har sent varje kväll stämt av var vi står och med utrymmet att diskutera både för och emot en egen liga, har vi hittat de frågor som vi sedan sökt svar på nästa dag.

Styrelsen i JIK är nu mer övertygade om att en egen liga, i rådande situation, ger oss och vår elitverksamhet bättre förutsättningar för den utveckling som ”Världens bästa liga” ropat efter i så många år. Nu kan vi verka i medvind och det känns redan så stimulerande.

Det känns viktigt att berätta att JiK i detta beslut säkerställer att vår breddverksamhet är kvar i ett nära samarbete där SIBF är som bäst.

Att nu Växjö och IKSU av sina skäl beslutat vara kvar i SSL är denna stund ledsamt men kan förhoppningsvis bli just det som initierar att SIBF och PFL närmar sig varandra och att samarbetet blir en realitet.

JIK är nu med i PFL”

LÄS MER: Lagen som anmält sig till Premier Floorball League

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar