Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Skadedrabbat Storvreta vann: ”Det är tur vi har Albin Sjögren”

Lång frånvarolista i Storvreta - då räddades laget av Albin Sjögren.

Storvretas frånvarolista var lång redan inför matchen mot Höllvikens. Saknades gjordes förutom Nicklas Paulsson och Jacob Glas som är långtidsskadade även Filip Stenmark, Valdemar Ahlroth, Jesper Berggren, Rasmus Sundstedt, Niklas Winrith och Fredrik Lindholm. Lägg där till att Michael Jansson fick utgå redan i den första perioden med en fotskada och det var en tunnare Storvretatrupp än vanligt som till slut vann med 6-4 över Höllviken.

— Det är lite tomt i omklädningsrummet men vi som spelar gör det bästa vi kan utav det. Det känns bra även om vi har massa sparkapital som är borta. När de kommer in och friska och krya så kommer vi få en boost inför slutet vilket vi behöver, sa Storvretas Tobias Gustafsson till SSLplay efter matchen.

Serieledande Storvreta som senaste omgången bröt sin segersvit efter 18 raka seger i och med förlusten mot Falun fick kämpa hårt för att ta tre poäng mot Höllviken. Efter två perioder ledde hemmalaget med 3-2 efter två mål i av Albin Sjögren och ett av Jimmie Pettersson.

— Jag tycker det är sådär just nu. Vi har gjort få mål och det brukar vi inte göra på hemmaplan. Deras målvakt gör några stilräddningar han inte brukar göra men så är det lagen möter oss. Deras målvakter brukar ha en bra dag då, kommenterade Sjögren efter två perioder.

Just Albin Sjögren skulle kliva fram i en matchavgörande roll när han i powerplay i den tredje perioden gjorde 5-4 och fullbordade sitt hattrick.

— Det är tur vi har Albin Sjögren som löser det till oss idag, sa Tobias Gustafsson.

5-4 målet blev avgörande i ett skede då Höllviken kommit ikapp och matchen stod och vägde.

— Vi får ju ett drömläge att avgöra matchen och det var skönt att vi tar tillfället och gör det också.

Seger med 6-4 för Storvreta i en match där Höllviken stod emot serieledarna bra.

— Det var inte jättebra av oss idag kanske. Det är många delar i spelet som vi göra bättre. Samtidigt gör Höllviken det bra och spelar tajt. Det är svårt att skapa lägen och vi får inte jättemycket och så har de en bra målvakt också. När vi inte är helt hundra så blir det jämnt. Men som sagt, skönt att vi har Albin som räddar oss den här gången, sa Gustafsson.

TV: Se målen från matchen här 

Nästa match för Storvreta är på lördag borta mot Kalmarsund. Höllviken som befinner i något av ett ingenmansland på elfte plats i tabellen åker återigen till Uppsala på söndag, då för att möta Sirius.

TV: Highlights Storvreta-Höllviken

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar