Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund

Höstens succéspelare tvåmålsskytt: ”Satt sig uppe i skallen”

Alexander Hedlund var höstens succéspelare - mot Kalmarsund var målskyttet tillbaka.

Dalens Alexander Hedlund hade en drömstart på årets säsong när Dalen startade imponerande och Hedlund gjorde mål efter mål. Hösten blev till vinter och sedan dess har Hedlund haft det tyngre på poängproduktionen. I 4-2 segern över Kalmarsund fick han dock en avgörande roll med två mål.

— Det var väldigt skönt. Jag minns inte senast jag gjorde två mål i samma match och det var att spelmässigt även kunna gör en bra match, säger Alexander Hedlund.

Säsonginledningen satta sig i huvudet på Hedlund.

— Nej men det är något som satt sig uppe i skallen för mig. Det är den där känslan att allt går in som jag hade i början som jag inte haft nu ett tag och det är klart man tänker på det. Jag har saknat det och målskyttet nu de senaste månaderna och jag har även haft det tungt spelmässigt och fysiskt. Men det största är väl att det har satt sig lite i huvudet på mig.

Har det varit tufft? 

— Det är klart det inte är jättekul att ha den starten och sedan inte göra mål på väldigt länge. Sedan är de väl mer spelet och insatsen där jag jobbat för att höja med lägstanivå och det tycker jag att jag har gjort. Det känns som att både lägstanivån och nu kanske även målskyttet är på uppåtgående.

Mot Kalmarsund gjorde han första 2-0 i den andra perioden för att i den tredje göra 4-1.

— Det var en väldigt tuff match med mycket hets och gnäll. Det var kul och bra att det tilläts så mycket och känslan på planen var att alla trivdes med nivån. Jag själv uppskattar det och det blev en bra match.

Vad gör att ni vinner? 

— Vi är sjukt stabila bakåt nu och så spelar vi helt okej med boll också. Vi borde ha gjort något mer mål tidigt och inte bjuda in dem som vi gör på slutet.

Inför tredje perioden ledde Dalen med 2-0 och fick dessutom en kanonstart med mål redan efter 19 sekunder.

— Spelmässigt gjorde vi det bra och släppte inte till så mycket samtidigt som Måns var bra i målet. Så vi har ganska trygga inför tredje med det tidigare och jag tycker vi vågade fortsätta vilket gjorde att vi kunde hålla ledningen.

 

Viktiga poäng för Dalen som därmed utökade avståndet ner till Kalmarsund i slutspelskampen.

— Vi har ju ett tufft spelschema men vi behöver inte möta topp två vilket vissa andra lag i slutspelskampen ska göra. Det är skönt att vi slipper det nu slutet när det ska avgöras. Men vi har inga lätta lag framöver. Spelar vi dock som idag och som vi gjort de senaste matcherna så har vi goda möjligheter att vinna. Vi känner oss stabila på alla femmor och Måns gör sällan en dålig match. Vi har lyft oss igen och det är bara hoppas det håller i sig, avslutar Hedlund.

TV: Måns Parsjö-Tegner: ”Bygga vidare på så vi spelat nu på slutet”

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar