Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Enkel seger för Falun: ”Var lite orolig inför matchen”

Lekande lätt för Falun - vann klart med hela 12-2 när Galante Carlström gjorde två mål och fyra assist.

Inför torsdagskvällens match mellan Jönköping och Falun fann ens viss oro hos Faluntränaren Thomas Brottman. Jönköping har gjort bra matcher mot Falun och bortalaget höjde sin syn på matchen och kunde vinna klart och enkelt med hela 12-2.

— Jag är nöjd idag. Jag var lite orolig inför matchen då de har haft lite flyt mot oss. Vi snackade upp matchen som att det var en topp 6-match och det är ju där Jönköping aspirerar mot nuförtiden. Det fall väl ut och vi gör en bra match, säger Brottman.

Den första perioden blev jämnare och Jönköping var fortsatt med i matchen. Ju längre matchen gick desto mer tog Falun över och efter två perioder var det ledning för bortalaget med 5-1.

— Vi börjar växla upp lite mer inför slutspelet. Det är tydligt att det börjar dra ihop sig och det glöder mer i ögonen vilket syns på träningarna också. Spelarna är mer engagerade och involverade och vill mer och det blir tydligt även mot Jönköping.

Falun kunde till slut vinna med hela 12-2. Ett styrkebesked med tanke på tabelläget.

— Det är lite ingenmansland för oss med många poäng upp till förstaplatsen och många poäng ner till de bakom oss. Man går och tänker och väntar lite för mycket på slutspel och det sätter sig väl lite spärrar. Idag gör vi en ganska bra match och stänger matchen tidigt. De får trycka på oss och då får de problem när vi får mycket ytor. Det var kul och bra för oss att spela ut, säger Galante Carlström.

Galante Carlström själv gjorde två mål och fyra assist vilket gladde målskytten efter matchen.

— Det var skönt för egen del. Det har gått lite trögt sedan jag kom tillbaka från min skada i ljumsken och jag har väl inte riktigt kunna trycka i som jag vill heller. Det var bra för självförtroendet att jag fick göra lite poäng idag, säger Galante Carlström.

Nu återstår fyra matcher innan slutspelet börjar.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar