Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Brottman: ”Det ser väldigt bra ut”

En nöjd Thomas Brottman går och väntar på att slutspelet ska börja.

Fyra matcher återstår av ligaspelet och hos ligatvåan Falun är det mycket som är bra just nu. I veckomatchen mot Jönköping vann Falun med klara 12-2 på bortaplan och det var ett glatt och harmoniskt lag som börjat växla upp inför det kommande slutspelet.

— Det känns att vi börjar dra ihop oss som lag och det börjar glöda mer i ögonen på spelarna. Det syns på träningarna också där man är mer engagerade och involverade och vill mer. Vi har en bra känsla just nu inför slutspelet, säger Faluns tränare Thomas Brottman.

Hur ser du på hur ni presterar på planen? 

— Jag är nöjd med hur vi spelar. Det ser väldigt bra ut och det enda är väl att vi släpper kanske lite får enkla skott mot oss i vissa lägen, även om vi nog är de som släpper minst i hela serien. Men det jobbar vi mycket med, att vi ska skjuta mest och släppa minst.

Med fyra matcher kvar har Falun sex poäng upp till Storvreta på förstaplatsen och sex poäng ner till jagande Mullsjö. En position i tabellen som gör att mycket fokus ligger på att förbereda sig inför slutspelet där Brottman tycker att det är de nuvarande topp 4 lagen som ser mer intressanta ut.

— Nu väntar man på slutspelet, speciellt som vi ligger i tabellen också. Vi är lite i ett ingenmansland även om vi är lite jagade underifrån. Storvreta lär ju gå rent och ser vi på de som jagar som känns det som att Mullsjö är på gång. Linköping gör det också bra och det är vi fyra som sticker ut just nu. De andra har så mycket att spela för just nu så det blir rätt stela handleder på sina håll där. Det är väl Dalen som jag tycker kan göra det bättre.

Dalen? 

— Ja men med den truppen och det snacket de har om sig själva. Varför ligger de när de ligger om de nu är så bra? Om de nu är så bra och säger att de har något stort på gång, bevisa det då.

I säsongens tre matcher mot serieledande Storvreta har Falun tagit 7 av 9 poäng.

— Det är klart det att det är bra att ha 7 av 9 poäng. Det stärker ju oss men samtidigt spelar det mindre roll om vi möts där vi tippas att mötas. En match är jobbigt men skulle vi komma dit så känner jag att vi är hyfsat redo att möta Storvreta där. Men vi ska ta oss dit först.

Du låter väldigt nöjd inför avslutningen och slutspelet? 

— Ja, jag är det. Vi går bra som lag och vi har mer att hämta. Det är en skön känsla att ha inför slutspelet då vi vet att vi kan växla upp lite till. Vi har bra konkurrens i truppen, tre femmor som går bra och vi gör mycket bra på planen även om vi tränar hårt just nu. Jag är lugn inför slutspelet.

Idag lördag 17:00 möter Falun femteplacerade Växjö på hemmaplan.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar