IB-Play

Rekord av Anna Wijk

Assistrekord av Anna Wijk.

När Täby Moa Tschöp förra säsongen vann poängligan slog hon även assistrekordet med hennes 52 assist. Ett rekord som under lördagen blev slaget av KAIS Moras Anna Wijk när hon spelade fram Frida Bäfve till 2-5 i matchen mot Göteborg. Assisten var hennes tredje i matchen och den 53:e för säsongen vilket alltså innebär nytt rekord i SSL.

Just den här säsongen har varit en riktig lyckad assistsäsong för Anna Wijk. I höstas tangerade hon rekordet för antal assist i en match då hon gjorde sju assist i matchen mot Göteborg. Hon har dessutom kommit över milstolpen 500 assist i svenska högstaligan vilket hon då kommenterade till Sportbladet. 

– Det är häftigt. Att passa är min största styrka. Jag gör heller en assist än ett mål, därför är det extra kul att nå den här milstolpen, sa Anna Wijk då.

Anna Wijk som hellre gör assist än mål.

– Ja, faktiskt. Jag vet inte varför. Det bara är så och har alltid varit så. Jag är inte den största eller vassaste skytten, utan jag gillar mer att sätta upp mina lagkamrater och älskar att se lyckan hos dem när de får göra mål.

Foto: Anna Wijk

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar