Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

Hattrick av Eriksson mot topplaget: ”Ett rejält styrkebesked”

Hattrick av Filip Eriksson när Sirius tog tre viktiga poäng i slutspelskampen.

Det fortsätter att vara oroligt jämnt kring slutspelstrecket i herrarnas SSL. Under söndagskvällen tog Sirius en viktig seger när ligafyran Linköping besegrades med 8-4.

— Ja shit vilket seger. Det kändes som att vi verkligen behövde den. Vi har haft några insatser som varit sådär men nu gör vi en bra insats i 60 minuter, säger Sirius 18-åring Filip Eriksson.

Hemmalaget hade ledning med 3-2 inför den tredje perioden och gick där ifrån till 7-3 efter halva perioden.

— Det var väl alltid som var bättre än tidigare idag. Vi gör det bra från minut ett där vi jobbar ordentligt från start. Idag går vi också på tre femmor hela matchen och det syns därute då vi kan köra på med bra energi matchen igenom.

Efter att Linköping reducerat fullbordade Filip Eriksson sitt hattrick när Jakob Drews valde att passa trots öppen målbur. Drews fick dock inte riktig träff på bollen.

— Han sa att det var en passning men det blev ju lite konstig studs. Han missar ju typ bollen och jag slår in den. Men kul att göra mål i en så viktig match. Det har ju blivit så under säsongen att jag blivit en spelare som ska vara tongivande och producera och jag trivs i den rollen.

Ett rejält styrkebesked att slå ett topplag i det här läget av säsongen? 

— Vi visste förutsättningar inför att vi bara hade vunnit än gång över Linköping genom alla tider och att vi haft det väldigt tufft mot dem. Att vi då idag går och vinner med 8-4 är ett rejält styrkebesked och något vi tar med oss inför avslutningen.

Segern innebär att Sirius gick ifrån jagande Kalmarsund med tre poäng och dessutom bättre målskillnad inför de avslutande tre matcherna där laget möter Mullsjö, Kalmarsund och Växjö.

— Det betyder jättemycket för oss att få den här segern inför de avslutningen. Vi kan nu ta med oss att vi att vi kan slå lagen däruppe och det kommer behövas nu sista matcherna.

Foto: Per Wiklund

Matchen mot Kalmarsund nästa helg kan bli helt avgörande för om laget tar sig till slutspel.

— Nu har vi ju Mullsjö först som är i fokus för att göra en bra prestation och försöka ta poäng. Men visst det går inte att blunda för matchen mot Kalmarsund. Den kan bli direkt avgörande och blir väldigt viktig för oss.

Vad talar för att ni tar er till slutspel? 

— Jag tycker att det vi visar idag talar för att det är vi som tar oss till slutspel. Vi har tre starka femmor och vi kan slå lag som ligger högre upp i tabellen. Nu har vi två tuffa bortamatcher kvar mot två riktigt bra lag. Vi har tränat hårt och vi ska visa att det är nu i slutet och i ett eventuellt slutspel vi är som bäst, säger Eriksson.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar