Foto: Per Wiklund/Privat
FBC Kalmarsund

Hattrick efter annorlunda uppladdningen

Fyra i rad som uppladdning - sedan gjorde Fritzell hattrick.

Sexpoängsmatch och viktiga poäng på spel i kampen om slutspelsplats. Då visade Pixbo Wallenstam upp ett effektivt försvarsspel och vann över Kalmarsund med 6-3.

— Underbart att vi vann. Jag tycker att det var en rolig match och det kändes som att det var bra fart både framåt och tillbaka. Det märktes att det var två lag som verkligen behövde poängen, sa Pixbos Gustav Fritzell efter matchen.

Pixbo tog ledningen med 2-0 i den första perioden. En ledning som utökades till 4-0 efter två perioder. Kalmarsund hade svårt att komma till farliga chansen och offensivt var det Fritzell som med ett hattrick såg till att laget vann matchen. Uppladdningen inför var dock av det ovanliga slaget. Fritzell och Andreas Stefansson laddade upp med att spela fyra i rad gåendes utomhus inför matchen.

— Det var Stefansson som påminde att det var för länge sedan vi spelade så vi tog med oss spelet ut på promenad. Vi har kört hela säsongen och det är väl först till 100 vinster som gäller. Jag leder med 27-9 och den här gången blev det 1-1 i matcher.

Perfekt uppladdning inför ett hattrick? 

— Nja det spelar väl inte in hur jag presterar men det är kul att ha lite sådant som gör att man kopplar bort lite. Det blir en annan avslappning inför match och man tänker bort matchen ett tag. Man vill ju inte förlora mot Stefansson.

Vad gör att ni vinner över Kalmarsund? 

— Framförallt så höll vi nollan väldigt länge och det gjorde vi jäkligt bra. Vi slet hårt och täckte skott samtidigt som att Jon gjorde en fantastiskt match. Vi kändes väldigt tunga idag och försvarsspelet satt bra.

Tre poäng för Pixbo Wallenstam som därmed har totalt 50 när det återstår tre matcher av seriespelet. Vinsten innebär att avståndet till Kalmarsund utanför slutspelsplats drygades ut till sex poäng.

— Väldigt viktiga poäng. Nu är det sex poäng ner istället för noll som det skulle kunna vara. Vi hoppas vi kan snäppa upp någon nivå till på slutet både för att ta fler poäng men också för att bli förberedda inför slutspelet.

Hur märks det att slutspelet närmar sig? 

— Man märker på killarna att det gäller mer nu. Folk bryr sig mer och blir hetare både på träning och match. Det är lite mer glöd och taggat helt enkelt och då blir alla delar bättre, säger Fritzell.

TV: Se målen från matchen här

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar