Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Ambitionen för nya ligan: ”30 miljoner inom tre år”

Arbetet med en ny liga fortsätter efter att förhandlingarna avbrutits - ambitionen är hög ställd.

Efter att 20 SSL-föreningarnas anmälan till nästa säsongs SSL inte godkänts eftersom dessa anmälningar var inklusive ett förbehåll med att ett nytt avtal skulle vara på plats senast den 30 april meddelade Svenska Innebandyförbundet att förhandlingarna med FSSL avslutas.

— Det har aldrig varit vår önskan att hamna i det läge vi nu är, men tvingas konstatera att föreningarna, genom att välja att inte anmäla sig till SSL, har omöjliggjort fortsatta förhandlingar, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Ett läge i konflikten mellan parterna som innebär att FSSL dels kommer att överklaga beslutet att anmälningarna ogiltigförklaras men som också innebär att FSSL kommer fortsätta arbeta med en egen liga med arbetsnamnet Premier Floorball League.

— Kastar man ut oss så finns det just nu bara en väg framåt – och det är en fristående liga i egen regi. Den respons och uppmärksamhet vi fått sedan planerna för Premier Floorball League presenterades har varit överväldigande och vi är övertygade om att de sportsliga och kommersiella möjligheterna är mycket stora, skriver FSSL:s ordförande Krister Kalte i ett pressmeddelande.

Ett arbete som FSSL är trygga i kommer att lyckas.

– Vi är i dag omgivna av en enorm kompetens och en energi som utgör en mycket stark plattform för att ta nästa steg. Vi fortsätter att arbeta vidare enligt den överenskomna planen och lägger all konstruktiv kraft på att göra Världens bästa liga ännu bättre, säger Kalte.

Under tisdagskvällen höll FSSL en presskonferens om den rådande läget där Anders Murman fanns på plats för att ge en kortare genomgång samt svara på frågor. Grunden i konflikten är de centrala rättigheter som finns för SSL. Där är elitföreningarna övertygade om att det finns en mycket större potential och vill därför få rådighet och själva kunna sälja dessa rättigheter. Flera avsiktsförklaringar har skrivits och enligt FSSL är intresset stort för en ny liga och nya sponsorpaket.

— Jag vill inte säga några enskilda summor men vi har arbetet fram en ny pyramid av olika paket. Vi vill bygga en ny typ av sponsorprodukter som inte funnits tidigare. Man bygger ihop de klassiska som sargreklam, matchställ, golvreklam med highlights och rörlig bild. Det tillsammans med aktiviteter som kan drivas genom appar inne på arenan skapar nya intressanta upplägg. Vi har ju en ung publik som vi idag inte når fullt ut. Tittar vi mot sponsorer så är det klick som driver och andra typer av engagemang än det som erbjuds idag. Vi vill bygga den här typen av produkter och vi är övertygande om att det kommer generera mer intäkter än vad som finns idag, säger Murman.

Vad rör det sig om för summor? 

— Men de bolagen vi jobbar med och visat intresse kan jag säga en siffra och det är att om vi inte har 30 miljoner i centrala avtal på tre år så har vi misslyckats. Det är målet och det är det jag lovat till klubbarna. Första säsongen ska vi absolut vara uppe på 10 miljoner. Vi tror på 30 miljoner och det är utan att ens ha en spelsatsning. Vi pratar såklart med spelbolag också men med den spelbolagsdebatt som finns idag vill jag betona att det är inte där det största intresset kommer ifrån.

Går det att gå in närmare på vad det är för företag som visat intresse? 

— Nej det kan vi inte säga men det de sponsorerna ser är att den finns en stor potential i vår sport. Vi är Sveriges näst största lagidrott och över 100 000 spelare. När mediabolagen och sponsorerna tittar på vår jämställda sport så ser de en potential vi kan plocka ifrån. Just nu siktar vi på att få in ett ganska brett antal huvudsponsorer.

Säsongen 2017/18 hade Svenska Innebandyförbundet drygt 12 miljoner i totala intäkter för sponsring, annonser och reklam för all verksamhet.

Förhoppningen hos FSSL är fortfarande att förhandlingarna med förbundet ska återupptas och att anmälningen med förbehåll ska godkännas. Förhandlingar som om det går som FSSL önskar skulle innebära att ovanstående intresse och nya sponsorer då fortsatt är aktuella. Att anmälningarna har ogiltighetsförklarats har överklagas och svar väntas inom 2-4 veckor:

LÄS MER: Goda förhoppningar om överklagan: ”De sa att det är rimligt” 

TV: Se hela presskonferensen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar