Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Avslöjar: Konflikten löst – nytt avtal på plats

Enligt säkra källor har Svenska Innebandyförbundet och Föreningen SSL slutit en överenskommelse.

Under fredagen hölls ett nytt möte mellan Svenska Innebandyförbundet och Föreningen SSL med anledning av den konflikt som under lång tid funnits inom svensk elitinnebandy. En konflikt har handlat om de rättigheter som är kopplade till SSL. Föreningen SSL vilka är elitföreningarnas organisation har velat ta över rådighet över rättigheterna vilket förbundet inte har gått med på.

Konflikten har tagit många vändningar och i måndags meddelade förbundet förhandlingarna avlutats. Förhandlingarna återupptogs dock under fredagen i ett nytt medlingsförsök. Ett mötet som har varit lyckat.

Enligt säkra uppgifter till oss på ibnytt.se så har parterna kommit överens om en överenskommelse. Än så länge finns ingen mer information om exakt vad avtalet innebär och dess innehåll. Klart är i vilket fall är att lagen anmäler sig till SSL nästa är utan förbehåll.

Svenska Innebandyförbundet meddelade senare på sin hemsida: 

– Samtalen har varit konstruktiva och resulterat i en överenskommelse som alla parter anser gynna Svensk Innebandy. Det innebär att föreningarna anmäler sig till förbundsserierna utan förbehåll och samtalen kommer, inom ramen för överenskommen inriktning, att fortsätta med målsättning att i närtid hitta en långsiktig uppgörelse.

LÄS MER: FSSL: ”Positiv överenskommelse som vi tror på” 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar