Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

FSSL: ”Positiv överenskommelse som vi tror på”

FSSL positiva efter dagens möte och överenskommelse med förbundet.

Under fredagen kom beskedet att Föreningen SSL och Svenska Innebandyförbundet nått en överenskommelse och lösning på konflikten vilket innebär att samtliga lag nu anmäler sig till fortsatt spel i SSL. Detta gör lagen utan det tidigare förbehållet som fanns med.

— Vi har inte skrivit något avtal men vi har nått en överenskommelse med Svenska Innebandyförbundet idag som båda parter är nöjda med stöd av RF och distrikten. Jag vill höja RF och distriktens insats här också som verkligen hjälp till för att nå en överenskommelse som ska gynna svensk innebandy. Sedan ska de här samtalen fortsätta nu i nästa vecka med RF och disktrikten för att landa i ett avtal, säger Föreningen SSL:s ordförande Krister Kalte.

Vad överenskommelsen innefattar kan dock Kalte inte kommentera.

— Det man kan säga är att överenskommelsen omfattar affären, framtida organisation och struktur. Detaljerna kan jag inte uttala mig om i det här läget och alla parter respekterar att vi är i ett samtal nu som kommer fortsätta för att gynna svensk innebandy.

Vad är skillnaden nu jämfört med anmälan som gjordes med förbehåll? 

— Att vi nu har en positiv överenskommelse som vi tror på. Mötet är precis avslutat och vi uppmanar alla klubbarna att anmäla sig utan förbehåll.

En stor fråga för FSSL har varit att få rådigheter över de rättigheter som är kopplade till SSL. Där har FSSL själva velat få full rådighet över rättigheterna vilket förbundet sagt nej till i tidigare förhandlingar.

Har frågan om rättigheter förändrats?

— Det är en sådan del som jag inte kan uttala mig om. Vi kommer efterhand att kunna ge mer information när samtalen fortsätter.

Hur ser tidsplanen ut framåt för fortsatta samtal? 

— Det finns ingen bestämd tidsplan mer än att nya samtal följer i början på nästa vecka. De behöver kanske inte ske fysiskt alla gånger utan det som tar vid nu är fortsatta samtal tillsammans.

Hur upplevdes mötet och överenskommelsen? 

— Jag var inte med på mötet utan FSSL representerades av Falun genom Jan Fahlén på herrsidan och Täby genom Alex Wallsten på damsidan. Men utkomsten var positiv och det håller vi fast med framöver.

Hur ser du som ordförande för FSSL att ni nytt kommit till en lösning?

— Även om vi inte är klara så tycker vi ju att överenskommelsen ger positiva indikationer och samsyn kring framtiden. Det håller vi fast vid för att ta nästa steg, säger Krister Kalte.

LÄS MER: Bekräftat: Överenskommelse löst i konflikten 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar