IKSU

Målrekord av IKSU: ”Skulle vara omöjligt att slå det”

IKSU slog sitt egna galna målrekord - snitt på över 10 mål per match.

Nytt målrekord i SSL av IKSU när Myra Aggestål gjorde 1-1 mot Endre. Ett mål som innebar IKSU:s 230 mål för säsongen och att de därmed slår sitt eget rekord från 2015/16. Ett mål som slås med tre matcher kvar av seriespelet av ett obesegrat IKSU som fortsätter att imponera. Med ett målsnitt på över 10 mål per match har IKSU vunnit över samtliga lag även med stora siffror även mot övriga topplagen. Så sent som förra helgen vann laget med 12-5 över Täby. Ett rekord och ett målsnitt som spelare och ledare beskriver:

 

Emelie Wibron

— Det är en fantastiskt bedrift. Jag minns att när vi slog det senaste så minns jag att kommenterar var att det skulle vara omöjligt att slå det. Men uppenbarligen så lyckades vi igen. Det är ett galet målsnitt. Vi har ju en bredd och spets som är samma sak för oss där alla tre femmor oftast levererar. Det är ju unikt. Att vi har haft ett så högt snitt över alla matcher även mot topplaget är speciellt, säger Wibron.

Sofia Joelsson 

— Det är kul att det kommer efter en sådan här säsong då vi har varit ruggit bra och vunnit varje match. Det är sjukt när man tänker på målsnittet. Vi har grymt bra lag. Fem spelare är topp 8 i världen i vårt och då ska det vara högt målsnitt. Men att vi lyckas göra så många mål är ju ganska sjukt, säger Joelsson.

Maja Viström

— Det är så himla häftigt. Jag tycker det är jättekul. Det är otroligt häftigt att få vara med och slå rekord. Från början tänkte man att det skulle ta stopp men det har fortsatt att ticka på och det är otroligt kul, säger Vistrom.

Johan Lindgren 

— Vad ska man säga. Men började kolla åt det hållet vid jul att det kanske är möjligt. Det är helt galet. Skulle man klara att ha snittet på över 10 mål per match så är det en ofantlig prestation. Men att slå rekordet är ju extrem stort. Det är svårt att sätta ord på det. Många spelare som kan göra det och som har hungern att göra, säger tränare Johan Lindgren.

TV: Se målen från segern över Endre här 

Målskyttar i IKSU säsongen 2018/19: 

Veera Kauppi, 52 mål
Sofia Joelsson, 36 mål
Emelie Wibron, 27 mål
Amanda Delgado Johansson, 23 mål
Oona Kauppi, 23 mål
Alice Granstedt. 15 mål
Maja Viström, 11 mål
Tova Eriksson, 9 mål
Myra Aggestål, 8 mål
Cornelia Fjellstedt, 5 mål
Louisa Turton, 5 mål
Tilde Hållstam, 5 mål
Ellinor Berling, 4 mål
Malgorzata Kulczycka, 3 mål
Jonna Stenvall, 2 mål
Sandra Svärd, 1 mål

*totala målskyttar vid ställning 1-1 i matchen mot Endre

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar