Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund

Sirius gick ifrån: ”Visar vilket lag som ska till slutspel”

Eriksson och Drews bakom viktig seger för Sirius - stärkte chanserna till slutspel.

Tian mot åttan i ligan och en otroligt viktig match kring slutspelsstrecket när Kalmarsund tog emot Sirius under lördagseftermiddagen. Då var det bortalaget Sirius som klev ifrån och vann med tvåsiffrigt efter att målskyttet lossnat rejält i den tredje perioden. Ett Sirius som ledde med 2-1 efter 20 minuter efter att Jakob Drews gjort sitt andra mål i matchen när Filip Eriksson först dribblade sig igenom hela Kalmarsunds försvar.

— Han är ganska fantastisk den där killen. Det är bara att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, sa Drews till SSLPlay.se efter den första perioden.

TV: Se Eriksson soloshow här 

Hans önskade dock fler mål från sitt lag som hade spelövertag.

— Jag tycker också att vi har dominans. Men vi är lite slarviga i alla fall. Vi behöver steppa upp lite och gå iväg lite bollar för att det ska bli lugnt. Jag tycker att vi har övertag och vi visar mer vilja att vi ska ha dem här segern.

Önskemålet om fler mål fick vänta på sig till den tredje perioden. Då gick Sirius från ledning 5-4 till seger med hela 10-5. Ett ryck som gjordes på knappa nio minuter där firma Filip Eriksson och Jakob Drews på nytt visade upp fint samspel.

— Jag tycker att vi gör en väldigt bra match här faktiskt. Kalmar borta är inte en lätt bortamatch och de har publiken på sin sida. Stundtals tycker jag att vi äger matchen helt faktiskt. De har sina perioder där de kommer upp och sätter press. Men här i tredje visar vi vilket lag som ska till slutspel och vinner rättvist tre poäng, sa Filip Eriksson efter matchen.

Eriksson som gjorde 1 mål och 2 assist var tillbaka i fin form och högst bidragande till segern tillsammans med radarpartner Jakob Drews som gjorde fyra mål.

— Jag tycker väl att att jag gör en ganska bra match. Senast mot Mullsjö var jag helt usel så det var skönt att studsa tillbaka och hitta en form igen form. Jag hoppas vi kan knipa Växjö nu på lördag och så det blir helt klart att vi går till slutspel.

TV: Se målen från matchen här

Sirius har nu 50 poäng och sjunde plats i tabellen vilket är fem poäng före Jönköping som är det lag som jagar utanför slutspelsstrecket. Ett Jönköping har en match mindre spelad och imorgon möter Lindås Rasta för att avsluta med match mot Örebro. På ny åttonde plats ligger Dalen med två matcher kvar mot Helsingborg och Höllviken.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar