Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Hill storspelade i toppmötet: ”Hon är fantastisk”

Toppmöte och viktiga poäng på spel för andraplatsen - då storspelade Amanda Hill.

Det skiljde bara en poäng mellan KAIS Mora och Pixbo Wallenstam inför söndagens möte där andraplatsen i serien bakom IKSU och därmed en hemmafördel i en eventuell semifinal stod på spel. Då kom hemmalaget Mora ut bäst och gick ifrån till 3-0 redan i den första perioden.

— Vi leder med tre noll så att det är såklart att jag är nöjd med första perioden. Det finns detaljer att rätta till men såklart att det är bra, sa Johanna Hultgren till SSLPlay efter den första perioden.

Två av Moras mål gjordes av förstafemman med Hultgren, Wijk och Alkelöw i kedjan. En trio som fortsätter leverera poäng och den här gången till skillnad mot mötet i höstas även mot Pixbo.

— Vi kompletterar varandra ganska bra. Det är jag och Malin som gillar att skjuta och Anna gillar att leverera de här passningarna. Så vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Jag gillar att spela tufft och gå på mycket avslut. Det är det som är min roll. Anna levererar bra passningar så får jag och Malin lösa det andra.

Om den första perioden var till fördel för KAIS Mora så var det tvärt om i den andra. Pixbo Wallenstam kom ut starkt och reducerade två gånger om. De var också nära att komma ännu närmare i den tredje perioden som blev intensiv. Mora utökade till 4-2 när Lina Svarfvar gjorde sitt andra mål i matchen vilket också blev matchens sista. Det var dock nära flera gånger om att Pixbo skulle reducera. En storspelande Amanda Hill satte stopp och blev även utsedd till matchens lirare. Hill som fick hela 27 skott på sig gjorde några riktigt fina och avgörande räddningar.

— Det var en tuff match men riktigt viktiga och sköna poäng, sa Anna Wijk efter matchen och berömde sin målvakt:

— Hon är fantastisk. Vi har två riktigt bra målvakter som båda håller landslagsklass. Amanda har visat att hon är en av de bästa i världen. Några räddningar hon gör i slutet är riktigt sjuka, målet är ju öppet. Det är en trygghet för hela laget och försvaret att vi har henne där bak,

Segern innebär att KAIS Mora med tre matcher kvar nu har fyra poäng ner till Pixbo Wallenstam i tabellen. Återstående matcher är mot Västerås Rönnby, Örnsköldsvik och Dalen. Efter det börjar slutspelet.

— Det är klart man väntat på det här. Det har man väntat på hela säsongen på något sätt att serien ska spelas av för att gå in i slutspel. Jag är superladdad, avslutade Wijk.

TV: Se höjdpunkterna från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar