Foto: Stefan Lindgren
Rönnby IBK

Fokus på slutspel för Västerås Rönnby: ”Sparkapital på vissa spelare”

Västerås Rönnby klara för slutspel - kan koncentrera sig helt på slutspel.

Västerås Rönnby blev i lördags helt klara för slutspel när de vann matchen över Örnsköldsvik med 3-2 och tog tre poäng. Från matchen kunde laget ta med sig just det, tre poäng.

— Det var tre poäng. Det är väl ungefär det man kan säga om matchen mot Örnsköldsvik, sa Västerås Rönnbys tränare John Kvist efter matchen.

Du låter inte nöjd med matchen? 

— Vi är inte nöjda alls med insatsen och det tror jag inte någon är varken vi ledare eller tjejerna. Vi gör alldeles för mycket halvhjärtat och det duger inte mot ett lag som kämpar för sitt liv. Vi behöver vara rejälare i det vi gör. Vi ska äga en sådan här match från start till mål. Tjejerna liksom vi har tydliga målsättningar och ska vi nå upp till det så måste vi prestera bättre mot lagen som ligger längre ner i tabellen.

Även om Kvist och Västerås Rönnby inte var nöjda med matchen så kan fokus nu gå över på att helt fokusera på slutspelet. Avståndet upp till Endre är för många poäng för att ta in på tre matcher.

— Ja det är klart det är bra att det är helt klart även om det varit nästan helt klart att det skulle lösa sig med en slutspelsplats under en längre tid. Nu får vi fokusera på att behålla sjätteplatsen även om placeringen spelar mindre roll inför slutspelet så vill vi ta den.

Hur tänker ni inför avslutningen? 

— Nu ska vi jobba in en skön känsla inför slutspelet. Vi spelar bortsett från matchen mot Örnsköldsvik väldigt fin innebandy där vi skapar mycket lägen och tar oss till sista tredjedelen. Problemet är att vi inte sätter dit bollarna trots att vi tycker vi skapar mycket. Det måste vi göra och så har det varit mot de bästa lagen också.

Vad innebär en skön känsla? 

— Vi vill få igång alla så gott det går så vi har många igång med bra känsla när slutspelet börjar. Vi har sparkapital på vissa spelare som inte nått upp till full nivå och dem vill vi ska komma igång. Det har tagit tid den här säsongen men vi tycker vi ser att det lossnar mer och mer och dessa spelare kan ju vara fruktansvärt viktiga i ett slutspel.

Hur bra är Västerås Rönnby?

— Vi är bra, vi är riktigt bra. Det gäller att vi ska få så nära den 100%-iga insatsen som möjligt. Då kommer vi bli farliga. Vi har haft sparkapital och det vill ska vi växla upp, säger Kvist.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar