Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Lagkaptenen förlänger med JIK

Jönköpings lagkapten Gabriella Strandberg skriver nytt kontrakt med klubben.

I helgens match mot Warberg skrev Jönköpings lagkapten Gabriella Strandberg på ett nytt kontrakt med klubben.

— Det är svårt att hitta något för varför jag inte skulle stanna. Jag trivs jättebra i staden och i laget och jag tror mycket på det vi håller på med just nu. Vi har en bra känslan och jag tycker att årets säsong gått över förväntan i hur i spelet och så många poäng vi tagit, säger Strandberg.

Det nya kontraktet är skrivet på två år.

— Jag är väldigt stolt och glad att våran kapten har valt att spela för JIK dom två närmaste åren. Gabriella är med sin vilja att utveckla både sig själv och laget en viktig spelare för vårat framtida lagbygge, säger Jönköpings sportgrupps James Hamrin till klubbens hemsida.

Valet att fortsätta för 20-åringen var enkelt som blickar framåt med sitt Jönköping.

— Det känns som att Jönköping börjar bli det lag som det ska vara i regionen. Smålandslaget är ju väldigt bra där många har spelat och det börjar bli så att vi kan knyta upp dessa spelare tidigt såsom det är på killsidan. Det är ganska många som spelat där och även gått på Sandagymnasiet som växt till att bli nyckelspelare. Kan vi fortsätta så kommer vi som lag bli ännu bättre även framöver, säger Strandberg.

Hur ser du på din egen säsong? 

— Framförallt är jag jättenöjd med lagets säsong som är det viktigaste. Tittar jag på det personliga så vet jag ju att jag har en stor roll där jag tar mycket ansvar och ska göra andra spelare bättre. Jag är nöjd med min säsong men jag vet att det finns mer att hämta och jag hoppas det kan komma fram nu på slutet när det gäller lite mer. Då trivs jag som bäst.

Strandberg har 14st U-19 landslagsmatcher samt ett guld med U19-landslaget på meritlistan. Förra säsongen debuterade hon även i a-landslaget och har nu spelat 7 landskamper. I december spelas VM.

— Jag har inte tänkt så mycket på det och det var en stor chock när jag kom med i landslaget första gången. Jag ska göra mitt allra bästa och ta för mig i klubblaget. Jag litar på mig själv och jag vet vad som krävs. Min största styrka är att jag är otroligt disciplinerad och vill lägga mycket arbete. Men visst skulle det vara stort att komma med till VM.

Hur ser du på slutspelet som väntar? 

— Oavsett vilka som väljer oss så kommer det ju att bli tufft. Det är ju ett skikt i tabellen mot topplaget. Men vi ska gå in och vara otroligt motiverade och kan spela helt utan press. Vi har sagt det i gruppen att det är ingen av oss som är nöjda med att bara gå till slutspel. Det ska bli kul att spela på hemmaplan och vi är för mycket vinnarskallar för att gå dit och göra tre plattmatcher, säger Strandberg.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar