Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

Ahlmark: ”Går in i slutspelet med en bra känsla”

11-2 mot Växjö och klara för slutspel - nu väntar derbyfest för Sirius.

I sista omgången tog Sirius en rejäl storseger över Växjö och säkrade därmed slutspelsplatsen efter en säsong där laget växlas upp och mer och mer och verkligen imponerat på slutet.

— Efter att ha lagt om till ett högre försvarsspel och offensivare anfallsspel så har det tagit en stund att hitta rätt. Vi har växt in i det under säsongens gång. Tyvärr har vi dippat lite några omgångar från slutet då vi tappade onödiga poäng. Vi avslutade starkt och går in i slutspelet med en bra känsla, säger Sirius tränare David Ahlmark till klubbens hemsida. 

18-åriga Filip Eriksson som i helgen skrev nytt kontrakt har övertygat och med 36 mål och 30 assist. Lägg där till Jakob Drews som gjort hela 43 mål, näst bäst i hela ligan. Båda högst bidragande till att Sirius nu spelar slutspel.

— Fille Eriksson har varit t.o.m. bättre än vad jag hoppats på och då hade jag väldigt höga förväntningar. Filip Björk är kanske den spelaren som utvecklats mest under säsongen. Från att aldrig spelat en SSL match till en riktigt stark center är en otrolig utveckling. Drews klev äntligen fram på det sätt man väntat länge på. Detta för att nämna några av alla som klivit fram på ett bra vis i år.

Seriesegrande Storvreta valde Sirius som kvartsfinalmotståndare och nu väntar en derbyfest i Uppsala.

— Det ska bli oerhört roligt. Det är alltid inspirerande att möta de bästa lagen. Storvreta har verkligen dominerat SSL både förra säsongen och den här. Vi har en härlig utmaning framför oss och vi ser fram emot den.

Storvreta har vunnit de tidigare tre derbyna under säsongen och Ahlmark tror inte på några stora överraskningar spelmässigt.

— Nej, några större överraskningar har jag svårt att se. Båda lagen har ju hela säsongen spelat och tränat på ett sätt. Att man då lägger om till något man inte är van vid verkar lite märkligt. Det kan eventuellt vara små taktiska detaljer som man använder sig av.

LÄS MER: Superderby väntar i kvartsfinalen: ”Kommer bli fest” 

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar