Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Superderby väntar i kvartsfinalen: ”Kommer bli en fest”

Seriesegrarna Storvreta valde Sirius som kvartsfinalmotståndare.

Seriesegrarna Storvreta har gått starkt under ligaspelet med 24 segrar under ordinarie tid, 4 vinster på övertid samt fyra förluster vilket har gav rekordhöga 80 poäng efter ligaspelet. En serieseger som också innebar att Storvreta fick välja kvartsfinalsmotstånd först. Ett val som föll på Sirius vilket innebär att det blir ett superderby. De båda lagen spelar båda i IFU Arena i Uppsala och de tidigare derbyna den här säsongen har lockat runt 2000 åskådare.

— Utgår vi från logistik så blir det ju väldigt mycket enklare för oss med Sirius utan resor. Tänker vi innehållsmässigt så kommer det bli en riktigt häftig kvartsfinalserie. Det kommer bli en fest och en inramning som blir speciell. Det var inte så att vi kändes oss tvungna att välja Sirius utan vi valde för att det kändes bäst, säger Storvretas assisterade tränare Kristoffer Widlundh.

Vad ser du för kvartsfinalserie framför dig?

— Jag tror att det till en början kommer att vara lite smågrinigt och nervigt. Det kanske inte bli så mycket spel och det kan bli att man håller sig från att släppa lös. Men allt eftersom vi kommer in i serien så kommer det bli en häftig tillställning både på planen och utanför. Vi har inte för avsikt någonstans att vika oss och i synnerhet inte mot grannen.

Under ligaspelet har lagen mötts tre gånger där Storvreta vunnit samtliga derbyt, dock med jämna resultat.

— Någonstans har det väl betydelse att veta att de här har vi spelat mot förut och även vunnit mot. Rent mentalt är det bra att gå in med den känslan. Men jag skulle inte säga att den procenten överstiger till att vi kan gå in lugnt i serien och luta oss tillbaka. Vi kommer behöver göra ett gediget grundarbete och kliva in i den här serien mot att vi möter ett helt nytt motstånd som vi inte mött tidigare. Vi vet inte vad vi ska förvänta oss och nu är det slutspel vilket är en skillnad. Men såklart är känslan vi har got.

Storvreta har haft lite problem efter nyår med skador och sjukdomar. Nu verkar det lägligt till slutspelet vara full trupp förutom lagets långtidsskador.

— Nu ser det väldigt positivt ut. Det känns skönt att vi kan påbörja slutspelet så här efter en tuff period med skador och sjukdomar. Vi har fått heala gruppen igen och kunnat bredde den. Det är en med en mycket positiv känsla vi går in i slutspelet, avslutar Widlundh.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar