Foto: Per Wiklund
#ibsilly

KLART: Landslagsmålvakten förlänger

Glädjande besked för Helsingborg - landslagsmålvakten stannar.

Helsingborgs landslagsmålvakt Jonathan Edling har uppvaktats av flera andra klubbar, nu meddelar klubben att Edling stannar i ytterligare tre år.

– Jag kan ju ärligt säga att man har tänk fram och tillbaka på var man ska ta vägen, men när vi slog ihop allt så blev beslutet ganska lätt att ta, säger Edling till Helsingborgs hemsida. 

Edling har spelat sju säsonger i Helsingborg och var så sent som i januari uttagen i landslaget när Sverige mötte Finland. Totalt har Edling sex landskamper på meritlistan. Valet att stanna kommer ur flera aspekter.

– Mycket för att det känns som att vi har något bra på gång. Jag tyckte det var helt rätt av klubben att börja om lite och satsa ungt och lokalt, och nu när vi klarade kontraktet denna säsong så kommer vi bara bli bättre och bättre fram över. Sen ska jag bli pappa till sommaren, som också gjorde att man ville hålla sig kvar nära min och min frus familj lite extra,

Från dess att Edling kom till Helsingborg till idag har han blivit en av lagets bästa spelare. 2015 utsågs han till årets målvakt och dessutom snittar han två assist per säsong med sin utkast.

— Jag fick ju hoppa in i hetluften direkt när jag kom till FCH från division 1. Då var jag tvungen att utveckla precis allt i mitt spel, ganska snabbt. Det har jag väl försökt att göra i alla år som jag har varit här. Jag har förmånen att få jobba med min målvaktstränare Daniel Pålsson som jag har haft sedan jag var 15 år.

Helsingborg missade slutspel den här säsongen och Edling blev inte uttagen till VM i Prag i december. Två saker han vill ändra på under de kommande året.

– Min målsättning är att vi ska klättra i tabellen för varje år som går nu. Jag tror att vi kommer märka skillnad redan nästa säsong, med just det. Sedan har jag även siktet inställt på VM 2020 som är ett stort mål för mig, säger Edling.

Foto: Per Wiklund

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar