Foto: Per Wiklund
IBF Falun

2000 tröjor delas ut – ett rosa hav skapas i Falun

2000 rosa tröjor delas ut när Falun inleder slutspelet.

Bäst publiksiffra i SSL med ett snitt på 1 784 personer. När Falun ikväll påbörjar slutspelet mot Pixbo Wallenstam är tanken att växla upp ytterligare. 2000 rosa tröjor delas ut gratis till publiken för att skapa ”Det rosa havet” som blivit välbekant på de senaste årens SM-finaler.

— Det kommer bli häftigt. 2000 rosa tröjor ska delas ut och det gör vi i samarbete med en av våra partners. Vi har kört konceptet någon gång tidigare, då med kommunen och nu fastnade Stefan på Dalasalen för att testa det. Det kommer bli mycket rosa på arenan och det blir nog fin spridning även på långt sikt, förhoppningsvis då enda till en final, säger klubbchef Patrik Bäck.

Hur ser det ut publikmässigt idag? 

— Det kommer vara godkända siffror för oss idag men inte fullt tryck. Det har blivit lite så genom åren att publiken blivit lite bortskämda så det brukar börja lite trögt för att sedan öka ju längre slutspelet tar sig.

Ambitionen med satsningen är att skapa en inramning på plats som blir något extra men också något som kommer synas och höras genom rutan. Den rosa färgen har funnits med i flera år för Falun och är ett signum för klubben. Nu hoppas föreningen att supportrarna precis som spelarna växlar upp när det nu är dags för slutspel.

— Det blir rätt snyggt och en inramning som blir speciell. Det rosa havet ska synas och leva och vi kommer få med oss en klack ner till Göteborg på söndag och också. Vi hoppas på bra tryck från start och att det ökar fram mot Globen som är målsättningen, säger Bäck.

LÄS MER: IBF Falun del 5 – Det rosa havet 

Matchen mot Pixbo Wallenstam börjar 18:30.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar