Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Galante Carlström satte tonen direkt: ”Älskar det här”

Skytteligavinnaren längtade efter slutspel - satte tonen direkt med ett hattrick.

Sista matcherna i ligaspelet var en lång väntan för Falun vilket spelarna och skytteligavinnaren Alexander Galante Carlström gav sken av i intervjuer flertalet gånger. Valet av kvartsfinalmotståndare blev Pixbo Wallenstam och Galante Carlström satte tonen direkt på serien. Efter 1.26 hade Galante redan haft tre avslut på mål varav det tredje i mål och 1-0 till Falun. Målskyttet var igång även i slutspelet som det brukar.

— Det brukar ju vara så här lagom till slutspelet. Jag älskar sådana här matcher när det är mycket publik och man är extra taggad när matchen kör igång. Det är väl ingen hemlighet att jag gillar sådana här matcher och det har jag ju visat förut, säger Galante Carlström till SSLPlay.se efter matchen.

Målskyttet fortsatte även till 2-0. Matchavgörande rycket kom i andra period när Pixbos Martin Ojaniemi utvisades fem minuter och Falun gick från 3-1 till 5-1.

— De får en femma emot sig där. Den femman är inte så mycket att snacka om men det är klart att vi får några enkla mål. Sedan tycker jag att ändå att vi är ett bättre lag än Pixbo idag i alla fall.

Till slut kunde Falun vinna med 8-3 och tar därmed ledningen i kvartsfinalserien mot Pixbo Wallenstam.

— Jag tycker inte alls de kommer inte på farliga ytor och när de väl gör det så tar Rehn de skotten. Jag tycker vi ligger bra i försvaret och nu är det deras uppgift att hitta på något nytt till nästa match.

Klart är att det är en spelsugen Alexander Galante Carlström vi har att vänta även i slutspelet säsongen 2018/19.

— Jag älskar de här tillställningarna. Det är lite mer grisigt i spelet, högljutt på läktaren och jag själv tänder till extra än den vanliga serielunken, säger Galante Carlström.

TV: Se målen från matchen här 

Nästa match i serien är på söndag, då i Göteborg.

Inför matchen presenterade Falun även en nyförvärv till nästa säsong. Det är supertalangen och Allvenskan Norras bästa målskytt Victor Wettergren som nästa säsong spelar i Falun.

LÄS MER: Falun vann kampen om U19-landslagsspelaren 

TV: Här gör Galante Carlström mål 3 sekunder efter periodstart 

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar