#ibsilly

KLART: Falun värvar jagade talangen

Han var på besök i Falun för ett par veckor sedan - nu är U19-landslagsspelaren klar för laget.

Stjärnspäckade Falun som ikväll går in i årets SM-slutspel hemma mot Pixbo Wallenstam fortsätter rusta truppen inför framtiden. En spelare som varit jagad av flera SSL-klubbar är U19-landslagsspelaren Victor Wettergren som till sommaren tar studenten från RIG Umeå. Wettergren var på besök i Falun och tränade med laget för ett par veckor sedan och nu står det klart att forwarden är klar för Falun vilket SportExpressen var första att avslöja. Sportchef Patrik Bäck bekräftar att Wettergren värvas.

— Det är klart att det är jätteskoj att han väljer oss. Victor har ju varit ett jagat villebråd och alla vill ha tag i en ung talang av hans kaliber som är rightskytt. Han är en extremt bra målskytt och vi är superglada och nöjda att vi fått hit honom till Falun. Vi är ju inne i lite av en förändringsprocess och han är en av de som ska ingå i framtida Falun, säger klubbchef Patrik Bäck till oss på ibnytt.se

18-årige Wettergren med Nykvarn som moderklubb har fortsatt övertyga även den här säsongen. För RIG Umeå i Allsvenskan Norra har Wettergren gjort 39 mål och 11 assist den här säsongen.

— Det går inte att blunda för hans målskytte. Han är bästa målskytten i Allsvenskan och en jäkligt intressant spelare. Har har erfarenheter från U19-landslaget och förhoppningsvis ska han spela VM i Kanada. Det vi också gillar och fastnat för är hans attityd och mentalitet. Det är lite av en Galante Carlström junior över honom. Han tror på sig själv och har gått självförtroende och lite kaxig vilket vi gillar.

Wettergren själv är glad att nu tagit beslutet. Alternativen var många och till slut föll valet på Falun.

— Det har varit väldigt svårt faktiskt. Det är ett stort beslut att ta vart man ska spela efter RIG-tiden och jag har inte velat stressa fram något utan göra det. Det här känns helrätt och jag att taggad på att flytta till Falun, säger Wettergren.

Hur gick tankarna?

— Jag kände att jag ville ha en tydlig roll för mig med goda konkurrensmöjligheter och en god tanke för min utveckling. Där tycker jag att jag har fått bra svar av Falun och sedan har de erbjudit en väldigt bra helhetslösning med allt både på och utanför planen vilket jag gillar.

Wettergren presenterades för publiken under torsdagskvällens kvartsfinal mot Pixbo Wallenstam.

— Det ska bli häftigt att se det rosa havet. Det är ju innebandyn som gäller i Falun och det känns kul att komma till en så proffsig klubb med mycket folk som är engagerade. De har ju mest publik och är en bra föreningen. Jag längtar efter att flytta dit och sätta igång med försäsongen.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar