#ibsilly

Wettergren till Falun: ”En pojkdröm”

Alternativen var många - till slut föll valet på Falun för Victor Wettergren.

Stortalangen och U19-landslagsspelaren Victor Wettergren har varit jagad av flertalet SSL-klubbar. Till sommaren tar han studenten från RIG Umeå och nu har han bestämt sig vart han fortsätter sin karriär. Valet föll på Falun och under torsdagskvällen presenterades han av föreningen i samband med kvartsfinalen mot Pixbo Wallenstam.

— Det har varit väldigt svårt faktiskt. Det är ett stort beslut att ta vart man ska spela efter RIG-tiden och jag har inte velat stressa fram något utan göra det ordentligt. Det här känns helrätt och jag att taggad på att flytta till Falun, säger Wettergren till ibnytt.se

Hur gick tankarna?

— Jag kände att jag ville ha en tydlig roll för mig med goda konkurrensmöjligheter och en god tanke för min utveckling. Där tycker jag att jag har fått bra svar av Falun och sedan har de erbjudit en väldigt bra helhetslösning med allt både på och utanför planen vilket jag gillar.

I vilken roll ser du dig? 

— Till en början så handlar det väl mest om att komma in i det. Men jag är en poängspelare och det är det Falun vill se. Det vill jag också åstadkomma men inget jag kan utlova direkt. Men jag kommer kämpa stenhårt för att det ska komma direkt. Annars är den en roll men bra konkurrens där jag tror jag utvecklas och få förtroende.

18-åringen har en lyckad debutsäsong i Allsvenskan bakom sig. För RIG Umeå i Allsvenskan Norra har Wettergren gjort 39 mål och 11 assist den här säsongen. De 39 målen är flest i hela serien.

— Jag är jättenöjd med min säsong i Allsvenskan. Jag fick fin utdelning direkt och kom in i säsongen med gott självförtroende och spelade på det. Då ramlade poängen in.

Du gillar att göra mål? 

— Jag har väl alltid varit en poängspelare. Det är de avgörande momenten som är de roligaste. Att då kliva fram och göra mål eller assist även om mål blivit lite mer min grej. Jag gillar att sätta mig i sådana situationer där jag kan kliva bra.

Vad blir nästa steg i din utveckling? 

— Jag skulle nog säga fysiken. Jag vill ju ta nästa steg på alla delar såklart men personligen vill jag göra den här resan på försäsongen med hjälp av Falun och fystränare och allt vad det kommer med. Sedan även förbereda mig mentalt för att kunna vara redo från början.

Wettergrens moderklubb är talangfabriken Nykvarn och innan han flyttade till Umeå så spelade han även i Salem. Nu väntar alltså topplaget i SSL, IBF Falun som nästa klubb.

— Att spela här har alltid varit en pojkdröm. Det har varit en otroligt häftigt resa från start till nu. Men det har varit än så länge varit på juniornivå. Nu är det nästa steg och senior och där är Falun ett bra val, säger Wettergren.

LÄS MER: Talangen till Falun: ”Det är lite av en Galante Carlström junior”

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar