Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Tog över som huvudtränare i februari – nytt kontrakt för Pålsson

Niklas Pålsson fortsätter som huvudtränare i Helsingborg.

Förra säsongen blev Niklas Pålsson utsedd till årets tränare när han var huvudtränare i Jönköping. Till säsongen 2018/19 gick flyttlasset tillbaka till Skåne där han klev in som assisterande tränare i Helsingborg bredvid Patric Johansson. I februari tog han över som huvudtränare. Nu meddelar Helsingborg att de skrivit nytt kontrakt på två år med Pålsson.

— Att vi fick klart ett avtal med Niklas är fantastiska nyheter. Niklas är en ung, ambitiös och väldigt proffsig ledare, som kommer ta vårt FCH till nästa nivå. Niklas fungerar mycket bra i gruppen och kommer dessutom bidra mycket kring hela vår sportsliga organisation. Med Niklas i hamn kan vi nu fokusera på att hitta rätt spelare till nästa säsong för att stärka laget och spela om bättre tabellplacering framöver, säger Helsingborgs sportgrupp på klubbens hemsida.

Förlängningen innebär att Pålsson även lämnar sitt civila jobb och kommer jobba heltid med innebandyn. Förutom uppdraget som tränare kommer han ha andra uppgifter hos Helsingborg såsom på kansliet.

Helsingborg som inför den här säsongen ändrade om sitt upplägg för att satsa mer ungt och lokalt likt det som Pålsson jobbade med i Jönköping som han ledde från Allsvenskan till SSL.

— Hans dokumenterade framgång att utveckla och förädla unga spelare till SSL-spelare var precis vad FCH sökte när man inför årets säsong gjorde en nysatsning på unga spelare.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar