IBK Dalen

Larsson avgjorde: ”En riktig luftpastej”

Kvittering 19:59 i tredje och avgörande från halva planen i förlängning - Dalen segrade i första kvartsfinalen.

Match i kvartsfinalserien mellan Linköping och Dalen fick ett dramatiskt och smått otroligt slut. Första kvitterade Dalen till 7-7 vid tiden 19:59 i den tredje perioden och i förlängningen klev Johan Larsson fram och blev matchhjälte med att skott från halva planen.

— Jadu vad ska man säga om målet. Jag hade fått några lägen att skjuta tidigare men valde att passa så jag kände det var dags att passa. Det är en riktig luftpastej som seglade in. Kul att den gick in, säger matchhjälten.

En luftpastej och inte ett välriktad skott då?  

— Ja eller ett skott var det väl. Men jag vet inte som jag siktade som den gick utan det var mer att få in den mot mål. Vi hade snacka om att lägga lite mer rakt på mål.

TV: Se Johan Larsson avgörande mål här

Dessförinnan hade Dalen alltså hämtat upp underläge och smått otroligt kvitterat med en sekund kvar efter en dramatisk avslutning.

— Jag trodde nästan vi hade gett upp när de täcker bort skottet med tre sekunder bra. Men har man så vassa spelare som Ketil och Svahn så löser det som där. De steppar upp och fixar det.

TV: Se Jonas Svahn kvittering med en sekund kvar 

Hyfsad känsla att ta med sig in i en förlängning? 

— Ja herregud, det var segerkänsla att kvittera så sent. Vi fick påminna oss om att vi inte hade vunnit än men att få med det in i förlängningen gav oss det vi behövde för att vinna.

Vad säger du om match 1 i övrigt? 

— Det var väl en ganska väntad matchbild ändå med två lag som krigar stenhårt och mycket fysiskt spel. Det tar vara på sina lägen effektivare än oss. Men vi lyckas bita oss i och kriga oss tillbaka idag. Det kändes ruggit skönt.

Lite det som den här matchserien kommer handla om?

— Ja det handlar nog mycket om att tugga hela matcher i den här matchserien. Det kommer vara tajta matcher och kampen kommer avgöra. Vi vet ju båda vad som krävs.

Vinster innebär ju då att Dalen som slutade femma och därmed har en mindre hemmamatch tar ledningen med 1-0 i matcher inför nästa match som spelas på söndag.

— En seger på bortaplan gör oss säkrare såklart även om det är många matcher kvar. Nu har vi visat för varandra att vi kan vinna här och att vi klarar att vända. Vi har starkt tro på vårt spel och nu trummar vi vidare. Det lär bli liknande match på hemmaplan, säger Larsson.

TV: Se målen från matchen här

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar