Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Seth matchhjälte med hattrick: ”Jag tycker vi ska spela så från start”

Oskar Seth matchhjälte efter vändning - avgörande i förlängning.

Förluster i de två första kvartsfinalerna och underläge med 1-4 efter två perioder. Linköping var verkligen illa ute i kvartsfinal tre mot Dalen. Då klev Oskar Seth in i handlingarna på allvar. Först jobbade sig hemmalaget ikapp till 5-5 och efter att Dalen återtagit ledningen kvitterade Seth till 6-6 med dryga minuten kvar av ordinarie tid. Matchen gick till förlängning och där fullbordade Oskar Seth sitt hattrick och blev matchhjälte.

— Det är ju en speciell känsla när bollen går in. Det är ju massa glädje och samtidigt tomhet. Man bara tappar ju allt och det var jätteskönt att den satt. De här matcherna fantastiskt roliga att spela, säger Seth.

Målet kom efter en fin framspelning av en annan Oskar, backen Oskar Hovlund.

— Jag tror att deras högerback sprang och bytte. Jag blev väldigt fri i vilket fall och ser att vår stjärna Oskar får bollen och han levererar en riktigt fin passning till mig. Det var riktig skönt att sätta dit den och ge tillbaka till vår fantastiska publik som är och stöttar. De hjälper oss enormt.

TV: Se avgörande målet och vilda segerfirandet här

Till den tredje perioden ändrade Linköping om något i femmorna samt pressade högre. Ett spel som blev lyckosamt i vändningen.

— Jag gillar när vi pressar högre som vi gör i tredje idag när vi vänder. Vi vinner bollar högre upp, får lite mer övertag och det blir lite mer coast till coast. Jag personligen har känt det hela matchserien att vi får övertag när vi spelar så. Det gör att vi vänder matcher och vinner.

Orkar ni spela så en hel match?

— Ja det är ju det, man vet inte om vi orkar. Jag var ganska trött i slutet och det är ju bra mycket jobbigare. Men det ger effekt. Jag tycker vi ska spela så från start.

Stor skillnad på att ha 1-2 i matcher istället för 0-3? 

— Ja den var verkligen viktig. Vi kände efter andra perioden vid 1-4 att det här får inte hända det här. Vi kan inte förlora igen och ha 0-3 i matcher. Vi bestämde oss och nu har vi läge att ta med oss det här och vinna även på bortaplan. Det är ju en väldigt jämn serie, avslutar Seth.

Nästa möte är i Umeå på fredag.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar