Foto: IBF Falun/Per Wiklund
IBF Falun

Lundmark: ”Spelat SM-finaler tillsammans på gatan”

Emil Lundmark om de flera anledningarna till att han valde Falun.

I veckan blev det officiellt att Emil Lundmark väljer Falun som ny klubbadress till nästa säsong. Lundmark lämnar därmed nedflyttningsklara Örebro för flytt och spel Dalarna.

– Vi är såklart jätteglada att Emil i hård konkurrens från andra klubbar valt IBF Falun att ta nästa steg i sin utveckling. I Emil får vi en modern spelare som har ett bra skott och ett offensivt passningsspel som vi är säkra kommer tillföra vårt spel ytterligare en dimension, kommenterade klubbchef Patrik Klockare Bäck till Faluns hemsida.

Alternativen var flera för 20-årige Lundmark som den här säsongen gjort 12 mål och 22 assist för sitt Örebro. Till slut föll valet på Falun och anledningarna var flera.

— Det är klart att det var mycket tänkande på för och nackdelar med olika klubbval. Men till slut så blev det enkelt att välja Falun av flera olika anledningar. En stor del är ju att slåss om SM-guldet men även andra delar som att få spela med brorsan i ett av världens bästa klubblag. Jag har också varit en Falunsupporter sedan de gick upp i Superligan och så finns släkten i trakten. Ja det blir lite som att komma hem enkelt, säger Lundmark.

För två säsonger sedan gjorde lillebror Malte Lundmark flytten från Örebro till Falun. Nu följer storebror efter och det märks att Emil verkligen ser fram emot att återförenas med lillebror igen.

— Det ska bli sjukt mäktigt såklart. Vi har ju spelat på gatan tillsammans i många och redan spelat våra SM-finaler på gatan. Att ni få spela tillsammans igen, bo i samma stad och kunna hänga och träffa varandra som innan. Det blir väldigt kul såklart.

Kopplingen till Dalarna och Falun är flera och faktum är att Falun har värvat in en spelare som dessutom är supporter sedan barnspel.

– Emil har enligt egen utsago varit IBF Falun supporter sen barnsben, och planen nu är att tillsammans med lillebror Malte få lyfta SM-bucklan mer än en gång i Globen, kommenterade Rickard Hedlund assisterande tränare i IBF Falun tillika nytillträdd sportchef i klubben.

Emil Lundmark själv instämmer på att han sedan länge varit supporter och instämmer med att det skapar extra känslor att nu få spela i laget som han en gång i tiden satt och hejade på vid sidan av planen.

— Det kommer bli speciellt och roligt. Jag har ju känslor på ett annat sätt för föreningen och jag har själv hejat på laget. Morbror (assisterande förbundskapten Andreas Lundmark) spelade ju där innan så koppling är ju starkt. Att gå i hans fotspår är ju häftigt.

Mycket snack inför beslutet? 

— Nej inte mycket alls faktiskt. Men han kommenterade och tyckte att jag skulle tagit efter hans nummer.

Presentationen skedde inför hemmapubliken i tisdags och han ser fram emot att nu spela framför den publik han själv suttit i flera gånger, både som yngre hejandes på laget och de senaste åren när han tittat på Malte.

— Jag har ju sett hur innebandykulturen växt fram under flera år och det blir ju bara bättre och bättre. Det är landets bästa publik och spela med dem i ryggen blir både speciellt och roligt.

Målet är såklart att fortsätta vara med och slåss om SM-guld. Sportchef Patrik Bäck har varit inne på att Falun nu fortsätter den långsiktiga generationsväxlingen som ska komma naturligt. I den planen finns Lundmark med och han ser fram emot att växa in i rollen och nya laget.

— Det blir såklart annorlunda från att gå från att ha en stor roll till att komma in i ett lag med massa stjärnor. Jag ser fram emot att lyckas ta del av träningskulturen och ta min chans när den kommer. Det blir säkert lite se att lära i början men jag ser många möjligheter framöver.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar