IBK Dalen

Två mål i boxplay avgjorde: ”Han är som ett lok”

Två mål på 28 sekunder i boxplay - Svahn/Holmgren avgjorde för Dalen.

Efter reduceringen till 2-1 i matcher senast såg Dalen till att utöka sin ledning till 3-1 i kvartsfinalserien mot Linköping i en match där ett boxplay i den tredje perioden blev helt avgörande. Bortalaget Linköping tog ledningen innan Dalen kunde vända till 3-2 efter två perioder.

— Det var verkligen kul idag. Det kändes jättebra även om vi kanske började lite trevande i första perioden och inte var så skarpa i avsluten. Sedan fick vi en bra andra period där tredjefemman var i farten och gjorde några viktiga mål. Efter det så kändes det som att vi hade bra go i laget, säger Dalens Linus Holmgren.

I mitten på den tredje perioden kom avgörandet i matchen. Daniel Sonidsson i Dalen visades ut två minuter för hårt spel och Linköping hade ett ypperligt läge att kvittera i powerplay men istället var det Dalen som inte bara gjorde ett utan två mål i boxplay bara 28 sekunder efter varandra.

— Det var ett svårt läge ändå och jätteskönt att få in dem där när det var så jämnt. Vi kunde behålla lite momentum så att det inte blev som i de tidigare matcherna när ett av lagen vänt i tredje.

Lägg där till att Linköping även fick en utvisning i slutet av sitt powerplay och Dalen fick verkligen grepp på avslutning.

— Det hade kunnat bli en helt annat avslutning om vi inte gjort mål där. Att vi gör två och sedan för Svahn med sig en utvisning på det också blir ju väldigt bra.

Bakom målen i boxplay låg duon Jonas Svahn och Linus Holmgren som båda stack direkt på kontring. Svahn gjorde 4-2 målet assisterad av Holmgren och vid 5-2 var det ombytta roller.

— Han är fantastiskt. Vi känner väl att fokus ligger såklart på att försvara vårt eget mål men när det är läge så drar vi och då gärna båda två. Han är som ett lok och när vi går på kontring. Det är bara att haka på framåt, säger Holmgren om Svahn.

Till slut skrevs slutsiffrorna till 8-4 och Dalen har alltså 3-1 i matcher och matchboll i en matchserie där laget redan från vändningen i första matchen haft en bra känsla.

— Vi har väl haft en rätt bra känsla ända sen vi lyckades vända första matchen. Sedan blev vi kanske nedtagna på jorden senast där de vände och var dominanta. Man för liksom aldrig slappa av för då går det snabbt. Så det gäller att vi är ödmjuka nu framåt så kommer vi ta hem det här.

Vad blir viktigt för att ni ska gå vidare redan i nästa match? 

— Jag tror det är viktig att vi får en bra start. De har en rätt bra publik när det går bra för dem och det är högljutt. Sedan gäller det att vi kan hålla det hela matchen så vinner vi även nästa, säger Holmgren.

TV: Se målen från matchen här 

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar