Foto: Per Wiklound
IKSU

Delgado Johansson: ”Ingenting man vill förknippas med”

Amanda Delgado Johansson anmäld och avstängd.

IKSU:s Amanda Delgado Johansson visades ut fem minuter i torsdagens kvartsfinal 1 mot Dalen. En utvisning som kom i den tredje perioden efter att Delgado Johansson hamnat i situation med en Dalenspelare där klubban med ett slag träffar händerna. Situationen rapporterades och senare anmäldes till Juridiska nämnden som beslutat om att stänga av Delgado Johansson i söndags kvartsfinal 2. Till Västerbottens-kuriren kommenterade Delgado Johansson situationen innan avstängningen.

— Jag upplever det som att bollen dimper ner i hörnet och går till andra hörnet och jag ska springa dit framför målet och tycker att Linn sätter ut rumpan för att stänga mig och i frustration och som en reflex svingar jag till med klubban, det är självklart ingen avsikt att träffa någon kroppsdel, kommenterade Amanda Delgado Johansson till Västerbottens-Kuriren, 

Juridiska nämnden gjorde följande bedömning:

”JN gör följande bedömning. JN konstaterar inledningsvis att det är utrett att Amanda Delgado Johansson medvetet och med klubban som tillhygge slår mot sin motspelare. Delgado Johansson riktar slaget i höft/maghöjd och träffar därvid motspelaren på handen. Slaget åsamkar i vart fall smärta.

Amanda Delgado Johansson var ångerfull efter matchen.

— Det är ingenting man vill förknippas med och jag har inte varit med om det tidigare. Jag var ångerfull och hörde av mig till Linn och bad om ursäkt. Hon tackade för att jag hörde av mig.

Kvartsfinal 2 spelas under söndagskvällen. Amanda Delgado Johansson är tillbaka i spel igen på tisdag för kvartsfinal 3.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar