IKSU

Delgado Johansson stängs av – beslut från Juridiska nämnden

Juridiska nämnden stänger av Amanda Delgado Johansson efter händelsen i första kvartsfinalen mot Dalen.

IKSU:s Amanda Delgado Johansson visades ut fem minuter i torsdagens kvartsfinal 1 mot Dalen. En utvisning som kom i den tredje perioden efter att Delgado Johansson hamnat i situation med en Dalenspelare där klubban med ett slag träffar händerna. Delgado Johansson visades alltså ut i matchen och händelsen har i efterhand rapporterats in till videogranskningsgruppen.

Videogranskningsgruppen har i sin tur valt att anmäla Amanda Delgado Johansson vidare till Juridiska Nämnden som nu har tagit beslut om avstängning motsvarande en (1) match för Delgado Johansson vilket innebär att hon inte får spela söndagens kvartsfinal mot Dalen.  Som skäl för avstängning lyfter Juridiska nämnden (JN) fram: 

”JN gör följande bedömning. JN konstaterar inledningsvis att det är utrett att Amanda Delgado Johansson medvetet och med klubban som tillhygge slår mot sin motspelare. Delgado Johansson riktar slaget i höft/maghöjd och träffar därvid motspelaren på handen. Slaget åsamkar i vart fall smärta.

JN finner att Amanda Delgado Johansson har gjort sig skyldig till våld enligt 14 kap 2 § 8 punkten Riksidrottsförbundets stadgar. Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Amanda Delgado Johanssons förseelse ska motsvara bestraffning i form av avstängning motsvarande en (1) match beräknat på det lag hon deltog i vid anmälningstillfället.

JN beslutar att stänga av Amanda Delgado Johansson fr.o.m. den 31 mars 2019 t.o.m. den 1 april 2019. Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling/uppvisning”

Amanda Delgado Johansson har inför avgörandet i JN beretts tillfälle att yttra sig. Av yttrandet framgår i huvudsak följande.:

”Delgado Johansson upplever att motspelaren ser att hon kommer springande och medvetet försöker störa löpvägen genom att sätta ut rumpan. Delgado Johansson blir frustrerad och av reflex så uppstår incidenten. Det har aldrig varit någon avsikt att skada motspelaren. Efter matchen hörde Delgado Johansson av sig till motspelaren och bad om ursäkt. Delgado Johansson menar vidare att den situationen fått en rättvis bedömning genom den femminutersutvisning som hon ådömdes under matchen” 

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar