Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Kapten Kronberg tog Dalen till semifinal: ”Imponerande det han gör”

Kapten Ketil Kronberg ledde Dalen till semifinal - var outstanding i kvartsfinal fem.

Dalen vidare till semifinal efter att för andra gången i kvartsfinalserien vunnit i Linköping efter en stark tredje period.

— Jag är väldigt stolt över laget i hur hårt vi har jobbat i alla de här fem matcherna. Vi har klivit upp och forecheckat högt i varje match och verkligen tvingat dem att löpa mycket och satt press. Även spelet med boll har varit väldigt bra där vi har kunnat köra på hårt. Det är många spelare som har klivit fram i olika matcher, säger Dalens tränare Urban Karlsson.

Linköping rivstartade med 3-0 efter 15 minuter och efter två perioder var ställningen 4-3 till Linköping. Dalen fortsatte jobba på och kunde återigen vända i den tredje perioden. Det hårda jobbet var det som avgjorde enligt Karlsson:

— Det är det hårda jobbet som gör att vi vinner det här. Linköping är ett bra lag och de är skickliga med många duktiga spelare. Det har blivit så i den här matchserien att vi maler ner dem rakt igenom. Att vi gör så bra tredje perioder visar hur bra tränade vi är.

Foto: Per Wiklund

Förutom det hårda jobbet så handlade mycket om Dalens lagkapten Ketil Kronberg. Kronberg klev fram och ledde sitt lag till semifinal genom att göra ett hattrick. Målen var dessutom oerhört viktiga för Dalen. Det första gjorde Kronberg i slutet av den första perioden vilket var Dalens första mål i matchen. Ett sent mål gjordes även strax innan andra periodpaus innan Kronberg fullbordade sitt hattrick med att matchavgörande 5-4 målet.

— Han fyller ju snart 39 och man kanske inte ska ha sådana krav på honom hela tiden. Men han är ju en av våra viktigaste spelare som aldrig missar några matcher och alltid gör sitt yttersta. Han är en förebild för hela laget och pushar på. Det är sjukt imponerande det han gör idag som ett exempel.

38-årige kapten Kronberg som poängmässigt gör en av sina bästa säsonger någonsin i SSL. I ligaspelet gjorde han hela 35 mål och 18 assist. På fem matcher i slutspelet har det blivit 5 mål och 5 assist.

— Det här är ju en kanonsäsong av honom. Han har ju gjort många bra säsonger men denna ligger väldigt högt upp i vad han någonsin gjort i Dalen. Att göra över 50 poäng i hans roll och vara bra defensivt samtidigt är oerhört imponerande. Det tog vart redan i somras med en riktigt bra sommarträning och han har haft en väldigt hög nivå hela säsongen.

Hur bra är Dalen i det här slutspelet?

— Vi är starka och vi är bra. Det spelar ingen roll vilka vi möter utan vi vet att vi har goda chanser och vi vet att kommer göra ett gott jobb. Framförallt känner vi oss verkligen topptränade och i god form vilket lovar gott inför fortsatt tuffa matchserier.

TV: Se målen från matchen här

TV: Glädjescener i segerintervjun – Åkerlund får sällskap i intervjuposition

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar