SSL-Herr

Beslut från Juridiska nämnden – Stenmark stängs av

Filip Stenmark stängs av efter tacklingen i kvartsfinal 4.

Storvreta vann det fjärde kvartsfinalderbyt mot Sirius och vann därmed hela serien med 4-0 i matcher och är klara för semifinal. I den andra perioden uppstod en situation efter det att Filip Stenmark först skjutit i täck och sedan fortsatt framåt. Där och då tacklar han en Siriusspelare som faller till marken. Filip Stenmark utvisades i matchen två minuter för hårt spel.

Situationen har i efterhand rapporterats till videogranskningsgruppen som i sin tur valt att ta den vidare som en anmälan till Juridiska Nämnden som har beslutat av avstängning för Stenmark i två matcher. Som skäl för avstängning går att läsa.

”De uppgifter som lämnat av anmälaren vinner stöd av vad som framgår av videosekvensen. Vidare framgår det att när motspelaren endast tittar mot bollen så träder Filip Stenmark in i situationen för att medvetet tackla motspelaren. Motspelaren är således oförberedd på tacklingen, som riktat mot överkroppen och detta medför sammantaget en hög skaderisk. Filip Stenmark måste i vart fall insett att tacklingen skulle träffa motspelaren på dennes överkropp. Motspelaren faller till golvet med smärtor och får ledas av banan. 

Enligt nämndens mening har Filip Stenmark genom att utdela tacklingen förhållit sig likgiltig inför risken att tacklingen skulle träffa motspelaren i huvudet och Stenmarks agerande har präglats av ett stort mått av hänsynslöshet”

Avstängningen innebär att Stenmark inte för spela i de två första semifinalerna som spelas i början på nästa vecka.

Hela beslutet går att läsa här 

Även Storvreta Victor Andersson anmäldes. Andersson frias och utdelas ingen avstängning.

*Artikeln uppdateras

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar