IBF Falun

Första SSL-målet för 17-årige Kalentun: ”Lite känslan av äntligen”

17-årige Emil Kalentun med första SSL-målet i fredagens kvartsfinal mot Pixbo Wallenstam.

Faluns 17-årige back Emil Kalentun fick chansen i förstafemman i fredagens semifinal mot Pixbo Wallenstam då Johan Fahlström saknades.

— Nej det var väl inget speciellt egentligen. Jag spelade ju en del där i höstas med Emil och det är bara att hänga på offensivt och stänga igen defensivt. Men det var kul att vara tillbaka med Empo. Han hjälper mig alltid med en massa smågrejer både på matcher och träningar och det är skönt att ha honom hjälp, sa Kalentun efter matchen.

Emil Kalentun har varit med på 28 av Faluns ligamatcher den här säsongen och fått en hel del speltid. Dock hade det ännu inte blivit något mål. I fredags var det dock dags för Kalentun att göra sitt första SSL-mål.

— Ja lite känslan av äntligen var det väl. Det har ju gått hela säsongen och man har väl kommit närmare och närmare men inte fått in bollarna riktigt. Det var skönt att den satt nu, säger Kalentun och berättar om målet:

— Johan får ju bollen bakom mål och tar runt den. Jag tänker att jag ska gå på insidan av Milesson men det känns som han inte har koll alls där så då lägger Johan upp så jag kan skjuta.

Målet gjordes nästan på hemmaplan. Kalentun har Lindås IBK som moderklubb och har spelat många gånger i Wallenstamhallen i sina ungdomsår.

— Det är alltid kul att spela i Göteborg när man känner mycket folk på läktaren och sådär. Även om jag inte spelat i Pixbo så blir det alltid lite speciellt att vara här och spela.

Familjen på läktaren? 

— Nej de är på morfar kalas. Han fyller 80 så ett mål blev en bra present att ge.

Nu väntar en vecka utan matcher innan det är dags för semifinaler.

— Det är väl klart man vill fortsätta spela i semifinalerna nu. Men samtidigt är man ung och ska komma in matcherna bra. Men blir det mer spel är jag redo att fortsätta göra det bra.

Matchen mot Pixbo? Den kontrollerade Falun från start.

— Det kändes kontrollerat från start. Vi fick in bollen tidigt och kunde kontrollerad med ledning därifrån. Det kändes inte som att Pixbo hade så mycket att komma med.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar