Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Höllviken värvar från division 1: ”Tror verkligen att han kan ta nästa steg här”

Höllviken värvar Fabian Österman från Floda IBK.

Höllviken fortsätter att vara aktiva under inledningen av silly season. I förra veckan presenterade de ytterligare ett nyförvärv när Fabian Österman värvas från Floda IBK i division 1.

—Det ska bli spännande att följa Fabians utveckling hos oss i Höllviken. Jag tror verkligen att han kan ta nästa steg här och tillföra en hel del offensiv från sin backplats. En spelartyp som tränarna velat ha in i laget så jag är väldigt glad att Fabian valde att komma till oss, säger Höllvikens sportchef Viktor Ottosson till lagets hemsida. 

24-årige Österman är back och har Marstrands IBK som moderklubb.

— Jag valde Höllviken främst för att jag ser stora möjligheter till att utvecklas som spelare och få testa på att spela i SSL. Ska även bli kul att byta miljö och flytta ner till Malmö och lämna Göteborgstrakten som jag bott i hela livet för ett nytt äventyr.

Den gångna säsongen gjorde han 10 mål och 6 assist från sin backplats.

— Jag är en offensiv back som älskar att följa med upp i anfallszon. Väl där är jag inte rädd för att komma till avslut eller hitta en lasermacka. Spelar med ett lugn och gillar att ha mycket boll. Hoppas så klart kunna bidra i det offensiva spelet och ta med sig sin kärlek till att täcka skott från Floda i det defensiva.

LÄS MER: Dansk landslagsspelare till Höllviken

LÄS MER: Höllviken värvar från Lund 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar