Foto: Bosse Grängsjö
#ibsilly

Jönköping värvar från RIG Umeå

Jönköping värvar Clara Olofsson från RIG Umeå.

Jönköping som just nu är mitt upp i kvartsfinalserien mot KAIS Mora har gjort klart med ett nyförvärv till nästa säsong. Det U19-landslagsmeriterade Clara Olofsson som värvas från RIG Umeå där hon studerat på Riksinnebandygymnasiet de senaste tre åren.

— Vi är just nu i fas två, att söka externt efter de pusselbitar vi anser oss sakna för att ta nästa steg, att bli ett etablerat slutspelslag. Första pusselbiten är nu klar då man signat Clara Olofsson, en bollskicklig back som fostrats i Fröjered, och som tillbringat de tre senaste säsongerna i allsvenskan tillsammans med RIG, säger Jönköpings sportchef Magnus Ander i ett pressmeddelande.

Olofsson med ett förflutet i Fröjered är en värvning som Jönköping arbetet på i flera år.

— Clara har varit på besök hos oss flera gånger under senaste säsongerna, och vet att vi i henne får en ambitiös bollskicklig back med goda ledaregenskaper och dessutom en riktigt bra människa.

Den gångna säsongen gjorde hon 4 mål och 7 assist i Allvenskan för RIG Umeå.

— Jag kan utlova 100% satsning, där jag hoppas kunna bidra med mycket energi och hårt arbete. Mina styrkor ligger främst i defensiven, men jag har under 3 år på RIG utvecklat en trygghet med boll som jag hoppas kan bidra med även framåt. Jag ser fram mot SSL debuten med viss nervositet, men mest förväntan.

Sportchef Magnus Ander kommenterar Olofsson som spelare.

— Vi i JIK har under tiden vi följt Clara konstaterat att hon har en väl utvecklad spelförståelse, och att hon har väldigt lätt att justera sig efter nya spelidéer, så vi är såklart jättestolta att Clara valde att fortsätta sin innebandykarriär tillsammans med oss i JIK.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar