Foto: Anders Andersson
IB-Play

IKSU till semifinal: ”Vi måste höja oss inför semin”

IKSU vidare till semifinal - vann ny jämn match mot Dalen.

Kvartsfinalserien i Umeå mellan IKSU och Dalen nådde sitt slut i kvartsfinal tre efter att IKSU vann tredje raka matchen. Återigen blev det en resultatmässigt jämn drabbning där Dalens försvarsspel fortsatta att imponera. Så pass mycket att de nollade IKSU i den första perioden och själva tog ledningen genom Clara Forssén. I den andra perioden kom IKSU ut med högre fart och spräckte målnollan till ledning med 3-2 efter två perioder.

— Dalen gör det bra. Det sitter mycket i skottäck och vi hade inte stämplat in riktigt. Det var väl egentligen bara att vi ska höja oss för att vinna matchen, kommenterade Iksus Sofia Joelsson till SSLPlay efter två perioder och fortsatte:

— Vi snackade mycket om att att det här var vinna eller försvinna för Dalen. Det är klart att de kommer in med energi. Då tog vi tag i det och det visade vi genom kroppsspråk och att slå bra passningar. Det var det vi tog tag i.

Tredje perioden blev fortsatt jämn och IKSU kom inte ifrån målmässigt som de haft för vana att göra under ligaspelet. Ett tidigt mål av Emelie Wibron blev matchens sista och IKSU är vidare till semifinal.

— Jag tycker vi gör en bra match idag. Det är bättre än matchen senast när vi mötte dem borta. Jag tycker kanske att vi skulle satt dit lite fler bollar än vad vi gjorde idag. Men dalen är ett bra lag som är starka i försvarsspelet. Det var lite tufft idag också, säger Alice Granstedt efter matchen.

På tre matcher har IKSU gjort 11 mål vilket ger ett målsnitt på 3,7 vilket är bra mycket lägre än det dryga 10 mål per match som var i serien. Just målskyttet är något Granstedt hoppas kan höjas till semifinalen.

— Vi har väl aldrig gjort så lite mål som vi gjort i den här serien. Vi måste höja oss inför semin.

Vilka regerande mästarna IKSU får möta i semifinalen återstår fortfarande att se. I de andra kvartsfinalerna leder Endre med 2-1 i matcher över Täby och Pixbo Wallenstam leder med 2-1 över Västerås Rönnby. Skulle Västerås Rönnby vända och vinna så blir dem IKSU:s motståndare. Annars väntar vinnaren av Endre-Täby.

— Vi känns starkare och starkare för varje år som går. Det är många som varit med i alla de här åren och vi blir mer samspelta och bättre tillsammans. Vi är starka än någonsin och det har visat sig nu när vi vunnit så mycket, säger Granstedt.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar