Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IKSU

Frustrerad Eliasson efter ny förlust: ”När domaren är så jävla likblek”

Pixbo inledde med mål i första bytet vilket också blev lagets enda mål i matchen. IKSU gjorde fyra och vann igen. IKSUs 2-1 mål skulle dock bli omdiskuterat.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:!0
Pixbo Wallenstam IBK
2 - 4
IKSU

IKSU vann första semifinalen. I den andra inledda Pixbo med mål redan i det fösta bytet av Josefin Wållinder.

– Jag fick pass av Lisa i mitten så det var bara att sätta dit den. Riktigt gött att sätta en i första bytet. Vårt självförtroende ökar, sa Josefin Wållinder till C More efter den första perioden och berättar om skillnaden mot första matchen.

– Vi är med från start. Förra matchen så tappar vi i början och släppte tre snabba. Idag är vi med från start.

I andra perioden skapade IKSU mer och både kvitterade och tog ledningen genom Emelie Wibron. 1-2 målet blev omdiskuterat om bollen verkligen var inne.

– Vi har lite mer tålamod med boll och framförallt har vi mer boll en här perioden som gör att vi skapar mer lägen. Det var lite avvaktande i första perioden. De styr ganska hårt med sin topp. Jag hoppas vi kan lägga i ytterligare en växel och hålla ledningen nu när det ska avgöras, sa Amanda Delgado Johansson efter den andra perioden.

Pixbo försökte komma ikapp, IKSU höll undan och vann matchen med totalt 4-2. Ny förlust för Pixbo som nu har underläge 0-2 i matcher. Det var en delvis frustrerad Pixbotränare efter matchen med 1-2 målet i åtanke.

– Jag tycker vi jobbar på bra. Vi sliter verkligen därute. Vi möter ett individuellt skickligt lag med otroligt många individuellt skickliga spelare. Tungt att få det här 2-1 målet. Det stör otroligt mycket. Jag tycker vi jobbar på bra i tredje perioden ändå och vi jobbar verkligen hela vägen in. Blir så trött på de som dömer idag. Jag tycker det är många halvslag och i slutet när vi är förbi och det blir slag på skaftet. Kan det bli en mer solklar tvåa, och det blir ingen två där. Det håller inte, säger Pixbo tränare Jonas Eliasson.

Hur hanterar du det där och då, eller såhär i efterhand?

– Det kokar i mig. Jag hatar orättvisa. Alla gör fel men när domaren är så jävla likblek och skiter i det nästan känns det som. De sa det efter första perioden att vi får sluta så mycket, vi hänger inte med. Det är inte de som gör att vi förlorar, det är vi som inte levererar.

Se intervjun med Jonas Eliasson här.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar